:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak ::

:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak Portal::
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Navigation
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» PPP new website..
Fri Sep 09, 2016 2:12 pm by Jay Amarda

» SELAMAT HARI PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN 2016
Tue Mar 08, 2016 8:38 pm by Jay Amarda

» Pegawai Perubatan di KK/K1M/KKIA
Sat Jan 09, 2016 10:37 pm by Jay Amarda

» MERRY CHRISMAT & HAPPY NEW YEAR 2016
Tue Dec 22, 2015 9:39 am by Jay Amarda

» PENGALAMAM DENGAN PERKHIDMATAN DOKTOR UDARA
Thu Dec 10, 2015 11:41 am by Jay Amarda

» Lastest Update and News for PPP
Thu Dec 10, 2015 8:03 am by Jay Amarda

» PPP BOLEH JADI PEGAWAI PERUBATAN
Sun Jul 19, 2015 8:21 pm by Aisyah98

» DEGREE FOR PPP. APA BIDANG YANG BERKAITAN
Sun Jul 19, 2015 8:18 pm by Aisyah98

» Visual Studio 2010 Free Download Full Version With Crack For Windows 7 64 Bit
Wed Mar 19, 2014 3:42 pm by maddprym

» perkembangan terkini naiktaraf KK Lubok Antu
Thu Oct 10, 2013 8:31 am by Roslan

» Helo...2013
Fri Jul 26, 2013 2:28 am by plus100lewishamiltonamat@

» FAIL MEJA UNTUK SEMUA
Sun Apr 07, 2013 4:02 pm by Amin zafri

» org baru...
Sat Feb 23, 2013 5:32 pm by arm S'h

» SURAT PEKELILING KETUA PENGARAH KESIHATAN MALAYSIA BIL.4/2009 PELAKSAAN PERKHIDMATAN KESIHATAN BERINTEGRASI(BERSEPADU)DI KLINIK KESIHATAN.
Sat Dec 08, 2012 2:02 pm by desmond edward

» PENDAFTARAN PERSATUAN PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK
Tue Nov 06, 2012 10:23 am by Roslan

» Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!
Wed Oct 24, 2012 1:46 am by anak pisang

» canon EOS 450D
Wed Oct 24, 2012 1:40 am by anak pisang

» TB Drugs Protocol
Wed Oct 24, 2012 1:39 am by anak pisang

» WANITA DAKWA SAKIT KULIT ANGKARA UBAT HOSPITAL.
Wed Oct 24, 2012 1:37 am by anak pisang

» REFERENDUM: MENGKAJI DAN MENJENAMA SEMULA NAMA JAWATAN ‘PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN’ KEPADA SATU NAMA YANG LEBIH SIGNIFIKAN
Wed Oct 24, 2012 1:32 am by anak pisang

Similar topics
Affiliates














Follow us on Twitter


 



Share | 
 

 Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
musrgmude
Regular Forumer
Regular Forumer


Aries Dog
Posts : 214
Points : 210
Reputation : 3
Join date : 2009-06-11
Age : 34
Location : KK Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Sun Jun 21, 2009 11:29 pm

Very Happy Kepada rakan2 PPP, ingin saya war2 kan bahawa sudah tiba masanya kita berfikir secara global memandangkan keadaan ekonomi yang merudum buat masa ini yang memberi kesan secara langsung terhadap perbelanjaan semasa kita. Saya mempunyai side income yang lumayan dengan security syarikat yang berdaftar serta diikhtiraf oleh kerajaan. Sekadar part time sahaja...sila beri komen anda...
( info :konferen emergency medicine pada 24 hingga 26 Jun di KSKB )
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Fri Jun 26, 2009 1:08 am

bro apa business ko buat tu?blh kongsikan kt sini..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Mon Jul 20, 2009 2:34 pm

pernah dengar usahawan HAI-O???????macam iklan kat dalam tv3 ya......... ya pun boleh jadi side income............
Back to top Go down
Jappswell Kitok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Cancer Rat
Posts : 108
Points : 124
Reputation : 0
Join date : 2009-05-22
Age : 44
Location : klinik Kesihatan Lubok Antu,Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Mon Jul 20, 2009 3:54 pm

jgn nak bula, ne ada duit runtuh byknya........bulak aubrey..............kitai tu agi bekikis bulu betis, peluh besai leka batu krangan ngiga duit..... manah kitai mli 6D RM50 sekali.........
Back to top Go down
Jappswell Kitok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Cancer Rat
Posts : 108
Points : 124
Reputation : 0
Join date : 2009-05-22
Age : 44
Location : klinik Kesihatan Lubok Antu,Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Mon Jul 20, 2009 3:55 pm

oh reddevil, bro ya bisnes jual ubat gagat....ha.....ha......ha.......
Back to top Go down
Nick
Moderator
Moderator


Libra Rooster
Posts : 766
Points : 856
Reputation : 8
Join date : 2009-05-07
Age : 35
Location : HUM

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Mon Jul 20, 2009 3:57 pm

amat ko d nya........mli 4d.......hehehe
Back to top Go down
http://WWW.YAHOO.COM
Jappswell Kitok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Cancer Rat
Posts : 108
Points : 124
Reputation : 0
Join date : 2009-05-22
Age : 44
Location : klinik Kesihatan Lubok Antu,Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Mon Jul 20, 2009 4:01 pm

amai ciak...nyak baru stady. kami pan ba Lubok Antu di offer oleh Hilton Btg Ai part time, brapa maok minta gaji sehari......................
Back to top Go down
Jappswell Kitok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Cancer Rat
Posts : 108
Points : 124
Reputation : 0
Join date : 2009-05-22
Age : 44
Location : klinik Kesihatan Lubok Antu,Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Mon Jul 20, 2009 4:04 pm

mana-mana pun ada PPP yang kekeringan . blm sampai minggu ke-2 dah merinsa, tapi pandaix2lah kita spending duit ya......jgn make mli No.4d. i pun nak kongsi di LA , i jual brg basah mcm daging,.....manok tuai dan mcm2 lagi lumayan jua tapi lelahlah maok bangun pagi jam 5.30pagi tiap2 ari
Back to top Go down
Jappswell Kitok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Cancer Rat
Posts : 108
Points : 124
Reputation : 0
Join date : 2009-05-22
Age : 44
Location : klinik Kesihatan Lubok Antu,Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Mon Jul 20, 2009 4:07 pm

ed, kati nuan deh.....bisi bisnes bukai.................bisnes langkau u nuan ngau merry..................kami bc ditu siko nama ya jimbun bc bisnes ijok kita ka...........
Back to top Go down
Jappswell Kitok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Cancer Rat
Posts : 108
Points : 124
Reputation : 0
Join date : 2009-05-22
Age : 44
Location : klinik Kesihatan Lubok Antu,Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Mon Jul 20, 2009 4:09 pm

pelenter aja ya......sik lah boring ptg2 mcm tu. dahlah ari tu angat.....apax2pun pandex2lah cari income lain n bajet duit kitai awa nak bocor tengah bulan.....
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Mon Jul 20, 2009 4:27 pm

JAP YA SIK ADA KERJA LAIN.......MAIN NO JAK JAK.......... affraid affraid affraid
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Mon Jul 20, 2009 4:28 pm

DAH JAP MAIN NO, LALU JUAL MANOK.......... lol! lol! lol!
Back to top Go down
zulkipli udin
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Capricorn Rooster
Posts : 180
Points : 198
Reputation : 0
Join date : 2009-07-16
Age : 34
Location : KK LA

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Mon Jul 20, 2009 4:34 pm

dr thn 2008-2009 duit terkumpul hasil main no. jap dah ada 100k dah...biasalah tauke manok tuai...bisnes br jap...jual ular ripong..stp hr minggu bisi dijual d market LA....yalah side income paling ideal thn 2009...dolok pakei wira knek tok D-Max u....anda bila lg....??
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Sun Jul 26, 2009 6:56 pm

JOINT MLM PUN DAPAT TAMBAH PENDAPATAN.......TAK BANYAK, TAPI DAPAT CUKUP BELANJA SAMPAI HUJUNG BULAN......... lol! lol! lol!
Back to top Go down
musrgmude
Regular Forumer
Regular Forumer


Aries Dog
Posts : 214
Points : 210
Reputation : 3
Join date : 2009-06-11
Age : 34
Location : KK Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Sun Aug 09, 2009 12:54 am

Maaf sebab lambat untuk reply tentang topic tok, coz byk komitmen dengan kerja. Untuk rakan2 sekalian, semua kita berhak untuk mendapat income lebih, semuanya sik mustahil, janji buat betul2. Pluang sudah ada, cuma cara & kemahuan anda saja menentukannya. Mengapa org lain boleh kaya raya?... kita sik bolehkah, sama2 makan nasik, kenak cdak ya boleh? Sik pun kaya at least, sik pokai tengah bulan... Mun nak ngarap duit gugok dari langit, (dudok diam dapat duit) mustahil lah...
Back to top Go down
musrgmude
Regular Forumer
Regular Forumer


Aries Dog
Posts : 214
Points : 210
Reputation : 3
Join date : 2009-06-11
Age : 34
Location : KK Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Sun Aug 09, 2009 1:07 am

Saudara red devil, aku tok dah join MLM hai o taipan 181, part time jak. Bisnes tok besar, namanya jak bisnes, beerti income nya besarlah. Mun bisnes kecik income keciklah. Aku dah bisnes tok baruk 3 bulan, tapi income terkumpul mcecah 29k. Nya ada 3 peringkat keja & sasaran. Mun buat saja2 ko dpt 1k atau ke bawah. Mun partime, 4 angka sampe 5 angka kadang2. Mun fulltime 5 angka setiap bulan. Bisnes tok masih baru di swak. Peluang untuk kita berjaya dlm bisnes tok adalah sama, sik kira sapa dolok atau sapa dudi. Yang pastinya rezeki tuhan tentukan, tapi mun sik carik sikkan dapat nak.
Back to top Go down
musrgmude
Regular Forumer
Regular Forumer


Aries Dog
Posts : 214
Points : 210
Reputation : 3
Join date : 2009-06-11
Age : 34
Location : KK Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Sun Aug 09, 2009 1:16 am

Kejayaan adalah kata keramat yang dimiliki oleh mereka yang berani dan berjaya mengatasi rasa takut, malas dan sentiasa berfikir selangkah ke depan. Namun mereka yang gagal atau tidak sedar diri mereka gagal sebenarnya tidak pernah mencuba bahkan merekalah pencuri impian kita yang terbesar...
( dipetik dari kata2 seorang jutawan ) renung2kanlah...
Back to top Go down
musrgmude
Regular Forumer
Regular Forumer


Aries Dog
Posts : 214
Points : 210
Reputation : 3
Join date : 2009-06-11
Age : 34
Location : KK Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Sun Aug 09, 2009 1:21 am

senyum selalu, hati senang... Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Thu Sep 03, 2009 2:08 pm

.....kalau yang berminat, boleh joint........
Back to top Go down
wreig
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Taurus Dog
Posts : 179
Points : 185
Reputation : 0
Join date : 2009-05-18
Age : 34
Location : Semah In Da' House

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Thu Sep 10, 2009 12:49 pm

bergantung kepada diri,, dimana ada kemahuan disitu ada jalai.....munyi ko DR Shafiee Hj Lugom,, ka slalu meri motivasi maya awal2 pagi d Wai-FM
Back to top Go down
bernxrd dst
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Libra Buffalo
Posts : 129
Points : 133
Reputation : 0
Join date : 2009-08-01
Age : 31
Location : KK.NANGA MERIRAI KAPIT

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Thu Sep 10, 2009 3:18 pm

nyadi amo pun bsi meh income..janji nemu bejimat cermat n guna bila perlu... nti ka ngaga bisnes nda ga ntu nemu tok... nti bsi rezeki bri petara bsi meh nya .. slmt tghri cigu wreig ..hehe
Back to top Go down
wreig
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Taurus Dog
Posts : 179
Points : 185
Reputation : 0
Join date : 2009-05-18
Age : 34
Location : Semah In Da' House

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Thu Sep 10, 2009 3:38 pm

Bisnis ikan mudik d diak parrrrrrrr,,,
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Wed Sep 16, 2009 12:39 pm

Sleep

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
Jappswell Kitok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Cancer Rat
Posts : 108
Points : 124
Reputation : 0
Join date : 2009-05-22
Age : 44
Location : klinik Kesihatan Lubok Antu,Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Wed Sep 16, 2009 1:02 pm

Harap u bertahan MUs.........sebab bisnes ni ada mcm2 risiko, mun sik tahan.....jatuhlah kita.......semua kerja yang kita buat memerlukan kesabaran, tapi kor bisnes kita jangan kita lupakan, kalau tidak kerana kerja yang kita ada sekarang, mcm mana kita nak memulakan bisnes/atau partime kalau tidak ada sumber kewangan/modal////////////////////?????????????????????????????????????????????????????????????
Back to top Go down
musrgmude
Regular Forumer
Regular Forumer


Aries Dog
Posts : 214
Points : 210
Reputation : 3
Join date : 2009-06-11
Age : 34
Location : KK Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Wed Sep 16, 2009 1:31 pm

Thanks...walaupun dah balit modal...PPP terus d utamakan...
Profesion kita satu kerja yg mulia...membantu, merawat org sakit...besar pahalanya...bukan senang nak carik kerja yg boleh membantu org setiap hari, tak kira masa gik ya...
( tengah tunggu peluang meningkatkan diri untuk menggenggam segulung ijazah, diharap semua PPP boleh ikut serta )
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...   Today at 6:45 pm

Back to top Go down
 
Mencari jalan untuk menyelesaikan masalah kewangan di kalangan PPP... side income...
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» zakat dan implikasinya dalam pemerataan
» Kenapa Minuman Keras itu Saya Halalkan dan tidak Berdosa?
» Diskusi 4 orang saksi Zina
» cara meringankan siksa kubur
» sesatkah isa bugis?

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak :: :: General Forum :: Perbincangan Permasalahan-
Jump to: