:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak ::

:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak Portal::
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Navigation
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» {Ativador Windows 7 - Todas As Vers
Thu Apr 10, 2014 8:36 am by maddprym

» Gta San Andreas Model Folder Free Download
Thu Apr 10, 2014 4:21 am by petrdwel

» Free Nudist Videos - Naturist Teen
Thu Apr 10, 2014 1:49 am by petrdwel

» Debbie Does Dallas.rar-adds
Sat Apr 05, 2014 7:37 pm by maddprym

» Crack No Cd Yo Presidente
Sat Apr 05, 2014 6:23 am by maddprym

» MULTI PTC MathCAD V15 M010 V15 64 Bit.rar
Sat Apr 05, 2014 12:51 am by maddprym

» MULTI PTC MathCAD V15 M010 V15 64 Bit.rar
Sat Apr 05, 2014 12:49 am by maddprym

» Yasmina Khadra, Ebook Collection.rar
Fri Apr 04, 2014 8:55 pm by petrdwel

» Guelewar Film Senegalais-adds
Fri Apr 04, 2014 8:04 am by petrdwel

» District B13 ( Full Download )
Wed Apr 02, 2014 5:26 pm by petrdwel

» Realtek Rl8201 Clcp.rar
Tue Apr 01, 2014 3:27 pm by maddprym

» Conservation Of Leather And Related Materials (Repost).iso
Sat Mar 29, 2014 11:35 am by maddprym

» Diary Of Samuel Pepys, Volume 1
Sat Mar 22, 2014 12:42 am by maddprym

» Diary Of Samuel Pepys, Volume 1
Sat Mar 22, 2014 12:40 am by maddprym

» Diary Of Samuel Pepys, Volume 1
Sat Mar 22, 2014 12:39 am by maddprym

» Bird Sense: What It's Like To Be A Bird
Fri Mar 21, 2014 3:47 pm by petrdwel

» Visual Studio 2010 Free Download Full Version With Crack For Windows 7 64 Bit
Wed Mar 19, 2014 3:42 pm by maddprym

» Young Indian Sex Video .peperonity
Tue Mar 11, 2014 9:04 pm by petrdwel

» Www Pakistani Sexy Nanga Mujra Wapdam Com.
Tue Mar 11, 2014 5:32 pm by petrdwel

» [FS2004] - [FSX] - LatinVFR - Santiago SCEL [RIP] (Scenery)
Mon Mar 10, 2014 8:07 am by petrdwel

Affiliates














Follow us on Twitter


 


Share | 
 

 KLINIK SATU MALAYSIA

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next
AuthorMessage
Nick
Moderator
Moderator


Libra Rooster
Posts: 766
Points: 856
Reputation: 8
Join date: 2009-05-07
Age: 33
Location: HUM

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Thu Nov 19, 2009 11:13 pm

ada kebaikkan n keburukkan juga klinik one malaysia nie
Back to top Go down
http://WWW.YAHOO.COM
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts: 705
Points: 750
Reputation: 8
Join date: 2009-06-21
Age: 32
Location: KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Fri Nov 20, 2009 7:55 am

Keburukan???

Kebaikan???

mari bincang sama2 apakah keburukan dan kebaikan K1M ini..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts: 1142
Points: 1147
Reputation: 4
Join date: 2009-05-07
Age: 31
Location: LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Thu Apr 22, 2010 3:51 pm

....kebaikan nya, klinik ini dikendalikan oleh ppp, pendek kata ppp yang jadi bos atau in-charge....
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts: 1070
Points: 1189
Reputation: 0
Join date: 2009-07-14
Age: 30
Location: SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Thu Apr 22, 2010 10:52 pm

keburukan nya: sana la 'gol org pandei' ni cari / publisitikan kesalahan remeh ppp.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts: 1142
Points: 1147
Reputation: 4
Join date: 2009-05-07
Age: 31
Location: LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Wed Apr 28, 2010 9:45 pm

....common la, dari benda yang negatif, mutu perkhidmatan ppp dapat diperbaiki dan dipertingkatkan lagi....baru start, memangla begitu....lagi klinik kesihatan yang bertahun2 lamanya, "orang pandei pun banyak cari publisiti murah"...inikan pula klinik 1 malaysia, baru 1 tahun jagung....
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts: 705
Points: 750
Reputation: 8
Join date: 2009-06-21
Age: 32
Location: KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Tue May 11, 2010 9:09 pm

keburukkan dan kebaikkan..tanya tuan punya rumah la..minta pandangan kawan2 yg keje kat sane..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
blackrider
New Forumer


Posts: 46
Points: 46
Reputation: 0
Join date: 2009-06-27
Location: sibu

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Fri Jul 02, 2010 1:14 am

sibu ada klinik 1 msia. di jalan teku-pasai siong. sewa rumah kedai dan ironiknya,di atas klinik adalah terletaknya cawangan parti SUPP(fikir-fikirkanlah). dari segi staffing,kira oklah sekarang. dah ada u32 dan u29 tetap. mula2 beroperasi,habis ppp oya atau lanang atau DHO dipinjam. setiap khamis ada visiting FMS tuk kes MCH.dispen ubat ada kawan farmasi u29. sedihnya tak ada talian telefon tetap. bayangkan kalau nak refer kes.. terpaksa guna HP sendiri oooo... workload kira oklah. biasalah klinik kecik,ubat yg ada adalah ala kadar. kes follow up HPT,HD,DM,TB,LEPROSY,PSY dan sbgnya,jgn mimpi nak ambi ubat d klinik 1 msia. terpaksa pegi poli. hujung cerita,ada komplen. mengapa ada komplen,sebab masa perasmian,diwar-warkan perkhidmatan yg tak sepatutnya ada d klinik 1 msia. kes kecemasan,terpaksa tunggu ambulan dari hospital. boleh tahan jarak perjalanan. dah disebut klinik 1 msia,semua warga datang, tak kira miskin atau kaya. yg kaya lebih ramai datang. apa boleh buat. ubat nak free,tapi kereta harga beratus ribu boleh beli. yg miskin pun terpaksa belanja lebih. kereta sewa mahal sebab kws tu takda bas. malam lagilah parah. harga tambang dikatakan double.
seperti kata2 yg dinyatakan oleh beberapa rakan,klinik 1 msia ini,secara tidak langsung mengganggu atau menambah masalah yg telah wujud terhadap program/aktiviti klinik2 d kws pedalaman. jika nak baikpulih klinik,siapa dapat dulu? jika buat aktiviti visiting MO,siapa diberi keutamaan? dapat ubat list B,siapa guna dulu?
selepas ni nanti kemungkinan(ya atau tidak) klinik satu msia dpt ambulan baru. repair ambulan lama bagaimana? ada ura2 tuk letakkan MO tetap pada masa akan datang. tapi reten PPP yg buat. atau letakkan MO buat OT. RM80 perjam oooo.... PPP berapa 1 jam???
kita berharap pihak berkenaan perlu bijak menangani hal2 seperti ini. klinik d pedalaman pun penting juga. jangan kerana slogan bermusim,program jabatan jadi tak menentu.

Back to top Go down
wreig
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Taurus Dog
Posts: 179
Points: 185
Reputation: 0
Join date: 2009-05-18
Age: 32
Location: Semah In Da' House

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Fri Jul 02, 2010 3:41 pm

Blackrider: aku ndang 100% stuju ngau penemu nn nya kaban....nda ibuh aku bejaku panjai,,lban semua penemu ka dipansut nn nya samangau penemu dalam kepala aku to...............
Back to top Go down
neojoeandz
New Forumer


Scorpio Pig
Posts: 8
Points: 8
Reputation: 1
Join date: 2010-04-16
Age: 30
Location: E & T Sibu

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Sun Jul 04, 2010 10:36 pm

Sabar blackrider. i tau blm buka klinik pt da rami kat luar. tp kita ptt bangga sbb ppp diberi kepercayaan oleh pm handle k1m nie. bukan mo o...
Back to top Go down
blackrider
New Forumer


Posts: 46
Points: 46
Reputation: 0
Join date: 2009-06-27
Location: sibu

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Fri Aug 20, 2010 8:45 pm

bukannya kita tak positif dengan klinik 1msia, tapi klinik kesihatan yang ada di seluruh malaysia khasnya d pedalaman sarawak perlu juga diberi keutamaan. jikalau nak letak 2 post u32 d klinik 1 msia,klinik kesihatan tahap 3 bagaimana pula? yang ditakuti kelak adalah klinik 1 msia cuma menjadi ala2 hangat tahi ayam.

tambahan lagi dengan kelengkapan yang kurang. PPP bertugas dengan penuh tanggungjawap dan disiplin. tapi jika peralatannya kurang lengkap, apakah yang akan terjadi? penghujungnya,PPP kita akan diKOMPLEN!! tak tahu bekerja lah,itulah,inilah. perlu ingat klinik 1 msia terletak dalam BANDAR. diulangi sekali lagi.BANDAR.

lainlah klinik desa, kurang alat pun,orang kampung tak kisah. atap klinik bocor pun tak apa.
kalau toilet klinik 1 msia tersumbat,boleh masuk TV3 oo....

kita selalu diingat jangan buat kerja separuh jalan. tapi klinik 1 msia mencerminkan sebaliknya. diwar-warkan di media cetak dan elektronik bahawa klinik 1 msia memberikan perkhidmatan penuh sama seperti klinik kesihatan tahap 3. tapi kita PPP hanya layak untuk ubat list C! tiada ambulan. tiada telefon. dan pelbagai lagi.

saya mohon pada pihak atasan kita agar membetulkan semula maklumat ini. kita berada di era yg berbeza sekarang. publik tidak seperti dulu. sungguh publik kita berpendidikan tinggi, ada yg beratitude seperti org gila. nak semua kemudahan lengkap. mereka tidak peduli akan alasan tiada peruntukan. kalau dah buat,biar semuanya ada. itu kata mereka. PPP kita tiada masa untuk memberi penjelasan sebenar kpd publik akan hal ini. maka peranan pihak atasan diperlukan.

cadangan kpd yg berkenaan:
1. pasang telefon tetap agar senang PPP membuat rujukan ke klinik utama atau hospital.
2. beri ambulan atau SG seperti di klinik desa. (ada SG melambak di PKB yg jarang sangat diguna) untuk ini lantik pemandu atau beri autorised kpd PPP klinik 1 msia sbgai pemandu. tak kan nak tunggu ambulan dari hospital. GOLDEN HOURS. adakah pihak atasan kita masih ingat prinsip ini? tepuk dada tanya lah minda.
3.jika ada komplen dari publik akan kekurangan alat d klinik 1 msia,minta pihak atasan beri penjelasan kpd pihak yg komplen. janganlah asyik duduk dlm ofis berAIRCOND JE.. tolong pertahankan PPP kita.

memang kita bekerja dalam kerajaan. tapi adakah kita perlu bekerja membuta tuli?atau spt lembu dicucuk hidung?
kami bangga bertugas sebagai PPP,tapi biarlah dalam suasana yg sepatutnya. kami perlukan sokongan baik dari segi material dan mental( untuk semua klinik kesihatan dan klinik 1 msia)
jangan ada wujud prinsip anak tiri. itu yang kami minta.

terima kasih.
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts: 1070
Points: 1189
Reputation: 0
Join date: 2009-07-14
Age: 30
Location: SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Tue Sep 07, 2010 9:33 am

setuju banar ba dgn ko geng~~

K1M ni sama seperti, meminta seorg driver WRC (World Rally Championship) drive Perodua Kancil 660 baseline utk berlumba dlm rally event WRC.
maksud nya, kita ada tenaga yg pakar & professional dlm klinik tu (PPP 29 & 32), tapi kemudahannya x jauh beza dgn KK yg ada kat ulu sungai, even KK kat ulu nun ada TPC & satelit KTAK lagi. ini kan K1M yg di BANDAR line talipaun pun nadai~~

yg public tu nibuh sebut dik nya... x semua public ni 'bodoh' & komplian membabi buta, ada yg faham dgn situasi & permainan politik negara ni...(Oops!) tapi yg buat sakit hati ni ialah golongan yg 'school high-high, but stupid not complete' tu yg buat kita panas tu, da tau limit kerja kita, sengaja lagi nak sakitkan hati kita. "lu kerja gov lu x tau ka nama Dr. dekat hospital ini??" <--- (habis lu pikir i kerja gov ni utk hafal semua nama Dr. & HO yg 1300 lebih tu kat SGH sini ka apek??) kalo itu u punya Dr. u tau sendiri ba nama Dr. u... ini x, "itu Dr. 'K' ada ka?" [nya fikir seorg ja ka Dr. nama start dari huruf 'K'??] baru ya ku tertemu ke org belik bansa nya. (engka iya ngiga Datuk K kini)

so my point is: biar la KKM buat projek tu, jgn buat projek utk jatuhkan martabat sesama sendiri ba.
now masyarakat suda makin pandai & ada pula yg 'terlebih pandai'. itu yg buat kita (pejawat awam) ni very venerable to public complain. jadi sama kita baiki mana2 kelemahan kita & org lain. bukan nya main lepas tgn ja~ (eh, apa nak gago ya, bukan kerja kamek ya.) harap ada la yg terasa...

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
albertthowluchai
New Forumer


Aquarius Pig
Posts: 4
Points: 4
Reputation: 1
Join date: 2010-06-13
Age: 43
Location: kuching

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Sat Oct 16, 2010 6:26 pm

jangan ribut2 member semua. Tujuan semua Klinik di ujudkan untuk kemudahan rakyat......... kalau d bandar Klinik 1msia, luar bandar Klinik Kesihatan...... memang pihak kementerian akan mewujudkan post U32 d masa akan datang tapi tuan2 kena tahu juga proses ini mengambil masa, sabar geng. Klinik 1msia ni ilham PM Kita kalau pihak politik terlibat memang cepat la
Back to top Go down
eagle eye
New Forumer


Posts: 22
Points: 42
Reputation: 1
Join date: 2010-10-31

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Sun Oct 31, 2010 2:38 am

Tuan Albert sna, pama pangan.
geek
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts: 1070
Points: 1189
Reputation: 0
Join date: 2009-07-14
Age: 30
Location: SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Tue Nov 02, 2010 9:14 am

kasih ke cdak ke posting ba K1M nya meh~
siapa ke bisi gawa diak, cerita mimit meh penemu kitak~

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts: 1142
Points: 1147
Reputation: 4
Join date: 2009-05-07
Age: 31
Location: LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Mon Nov 08, 2010 8:37 pm

dengar2 ada 7 lagi klinik 1 Malaysia yang akan diwujudkan pada tahun 2011.... bagaimana pula dengan kemudahan 7 K1M itu??? lengkap ka tidaK????
Back to top Go down
 

KLINIK SATU MALAYSIA

View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 4Go to page : Previous  1, 2, 3, 4  Next

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak :: ::  :: -