:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak ::

:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak Portal::
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Navigation
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» PPP new website..
Fri Sep 09, 2016 2:12 pm by Jay Amarda

» SELAMAT HARI PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN 2016
Tue Mar 08, 2016 8:38 pm by Jay Amarda

» Pegawai Perubatan di KK/K1M/KKIA
Sat Jan 09, 2016 10:37 pm by Jay Amarda

» MERRY CHRISMAT & HAPPY NEW YEAR 2016
Tue Dec 22, 2015 9:39 am by Jay Amarda

» PENGALAMAM DENGAN PERKHIDMATAN DOKTOR UDARA
Thu Dec 10, 2015 11:41 am by Jay Amarda

» Lastest Update and News for PPP
Thu Dec 10, 2015 8:03 am by Jay Amarda

» PPP BOLEH JADI PEGAWAI PERUBATAN
Sun Jul 19, 2015 8:21 pm by Aisyah98

» DEGREE FOR PPP. APA BIDANG YANG BERKAITAN
Sun Jul 19, 2015 8:18 pm by Aisyah98

» Visual Studio 2010 Free Download Full Version With Crack For Windows 7 64 Bit
Wed Mar 19, 2014 3:42 pm by maddprym

» perkembangan terkini naiktaraf KK Lubok Antu
Thu Oct 10, 2013 8:31 am by Roslan

» Helo...2013
Fri Jul 26, 2013 2:28 am by plus100lewishamiltonamat@

» FAIL MEJA UNTUK SEMUA
Sun Apr 07, 2013 4:02 pm by Amin zafri

» org baru...
Sat Feb 23, 2013 5:32 pm by arm S'h

» SURAT PEKELILING KETUA PENGARAH KESIHATAN MALAYSIA BIL.4/2009 PELAKSAAN PERKHIDMATAN KESIHATAN BERINTEGRASI(BERSEPADU)DI KLINIK KESIHATAN.
Sat Dec 08, 2012 2:02 pm by desmond edward

» PENDAFTARAN PERSATUAN PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK
Tue Nov 06, 2012 10:23 am by Roslan

» Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!
Wed Oct 24, 2012 1:46 am by anak pisang

» canon EOS 450D
Wed Oct 24, 2012 1:40 am by anak pisang

» TB Drugs Protocol
Wed Oct 24, 2012 1:39 am by anak pisang

» WANITA DAKWA SAKIT KULIT ANGKARA UBAT HOSPITAL.
Wed Oct 24, 2012 1:37 am by anak pisang

» REFERENDUM: MENGKAJI DAN MENJENAMA SEMULA NAMA JAWATAN ‘PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN’ KEPADA SATU NAMA YANG LEBIH SIGNIFIKAN
Wed Oct 24, 2012 1:32 am by anak pisang

Similar topics
Affiliates














Follow us on Twitter


 



Share | 
 

 KLINIK SATU MALAYSIA

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2, 3  Next
AuthorMessage
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: KLINIK SATU MALAYSIA   Fri Oct 23, 2009 6:54 pm

..akan dijaga oleh Pembantu Pegawai Perubatan kata PM..(Penolong Pegawai Perubatan Kot)..difahamkan klinik ini untuk kes2 ringan..macam mana pandangan rakan PPP sekalian..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
amshah
New Forumer


Scorpio Pig
Posts : 2
Points : 2
Reputation : 0
Join date : 2009-10-23
Age : 33
Location : miri

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Fri Oct 23, 2009 9:26 pm

ada lagik projek kerajaan tok...dengan KKM banyak kerajaan tok berkira...maok yang terbaik kerja sentiasa bertambah tapi......????? kita sama-sama lah fikir apa yang dah berikan ...antara kita dengan semenanjung banyak perbezaan...cuba la segala tuntuntan kita ambil la kisah sikit...ok la malas nak komen banyak-banyak ISA masih ada...jangan main-main...sokongan tetap dengan kerajaan memerintah walaupun ada sik puas hati....he..he...
Back to top Go down
bernxrd dst
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Libra Buffalo
Posts : 129
Points : 133
Reputation : 0
Join date : 2009-08-01
Age : 31
Location : KK.NANGA MERIRAI KAPIT

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Fri Oct 23, 2009 10:02 pm

mm.. satu cadangan yang baik.. sekurang - kurangnya pekerjaan kita mendapat perhatian dari pm .. tahu jua nya ppp .. kerja dulu, kalau bagus prestasi berkemungkinan akan banyak elaun insentif kot.. apapun klinik 1 malaysia ini bgus untuk rakyat.. untuk mak bapak nenek saudara kita ... sokong cheers
Back to top Go down
Adenan
User Forumer
User Forumer


Leo Rat
Posts : 65
Points : 81
Reputation : 0
Join date : 2009-07-20
Age : 32
Location : Klinik Kesihatan Oya Sibu

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Sat Oct 24, 2009 5:05 pm

Ianya mungkin sesuai dipolah di semenanjung malaysia, sebab keluwasan dan kepadatan penduduk sidak sia! Mun kita kat serawak tok sikboh ajak sebab nang kita di klinik ada On-Call, mun kat bandar seperti sibu, bintulu dan miri sidak orang sakit tok pande agik agak sidaknya ke A&E dengan anggapan sia bukak 24jaM. Mun Kat semenanjung lain lah sikit cerita dan gayanya sidak sia semua educated pun orang jangan main-main sikitx2 saman-menyaman.
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Sat Oct 24, 2009 7:23 pm

kawan2, nampaknya kkm akan merinsak lagi.........sebabnya 1 saja, peruntukkan hanya 14.8b dibandingkan dengan tahun yang sudah2.......tahun ini 14.4b, so tahun depan 14.8b........tahun yang sudah2 melebihi 25b........so cuba kawan2 lihat apa yang sudah jadi dalam tempoh 2 ke 3 tahun, nak VHT pun susah.......apa lagi nak buat program yang pelbagai yan telah dirancang???????????
Back to top Go down
amshah
New Forumer


Scorpio Pig
Posts : 2
Points : 2
Reputation : 0
Join date : 2009-10-23
Age : 33
Location : miri

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Sun Oct 25, 2009 9:05 am

bena kata (aw-breast-she-road)kita empun bajet kenak cut tapi pencapaian mauk lebih..bukan kerajaan tok sik tauk dari dolok lagi semua medical equipment memang mahal...jadi bila bajet please la jangan cut bajet ya...pasal klinik 1M ya ...jalan jak macam biasa...bila problem timbul, rakyat yang susah...satu gik bukankah penjawat awam ya rakyat juak...ikut juak mengundi...
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Sun Oct 25, 2009 1:39 pm

cne ko design nama aku ya amshah???????? bukan setakat equipment saja yang mahal, malah ubat2tan juga mahal........program kat klinik mengarei, VHT, Remaja, Warga Emas, VHS, SHS.......kelak mun molah komitmen, dipotang atau direject terus sebab peruntukan kurang........sampai bila peruntukan nak cukup????? orang kat kementerian dah kaong2 dan riak2 minta jalan program sini, program sana........tapi lui?????????bo lui............
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Sun Oct 25, 2009 2:29 pm

aok ehh..lak molah K1M (klinik 1 Malaysia).mun ada claim lambat agi di bayar..lelah jak keja..duit lalu sik dibayar lak..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
eddie
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Gemini Buffalo
Posts : 148
Points : 148
Reputation : 0
Join date : 2009-05-19
Age : 43
Location : KK Debak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Sun Oct 25, 2009 3:19 pm

Pada pendapat saya, perbelanjaan berkhemah ini adalah memastikan perbelanjaan tidak lebih daripada yang dirancang. Namun disini, pihak jabatan selalu memastikan perbelanjaan tidak digunakan seperti yang dirancang. Sudah dikurangkan... jabatan mengurangkan lagi peruntukkan. Ini membebankan pegawai bertugas. Tiada guna sesuatu program kalau dijalankan ala kadar sahaja mebebankan pegawai yang bertanggung jawab dan prestasi kerja pegawai tersebut.
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Sun Oct 25, 2009 5:15 pm

..........macam mana nak hasilkan output yang maksimum sedangkan imput tak cukup (kadang-kadang tak ada langsung).........kalau buat program dan hasilnya ala kadar atau below par, kena marah dan macam2 lagi la..... sedangkan apa yang dlabur, hanya cukup2 makan (kadang2 ada yang tak makan langsung).........ini secara langsung dapat menjejaskan prestasi kerja seseorang pegawai itu........
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Mon Oct 26, 2009 8:44 am

jgn nak ngegeh buat klinik baru!!

isu2 lapok kita pun x selesai lagi, ini kan lagi nak tambah beban baru?

apa guna buat projek baru kalo human resource x cukup? nanti maintenance x mampu nak jln? bekalan ubat/stok x cukup? elaun x ada? <-- what for? sedangkan keluhan kita yg da berdekat2 x dilayan, inikan mau tambah keluhan baru?
Evil or Very Mad

i x setuju!!

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Mon Oct 26, 2009 9:01 am

aubreysherrod wrote:
kawan2, nampaknya kkm akan merinsak lagi.........sebabnya 1 saja, peruntukkan hanya 14.8b dibandingkan dengan tahun yang sudah2.......tahun ini 14.4b, so tahun depan 14.8b........tahun yang sudah2 melebihi 25b........so cuba kawan2 lihat apa yang sudah jadi dalam tempoh 2 ke 3 tahun, nak VHT pun susah.......apa lagi nak buat program yang pelbagai yan telah dirancang???????????

i langsung x peduli tntg nombor2 ni. x da guna kita ambil tahu. no. hanya mengaburi mata ja. --> u pikir no. tu bulat2 diterima kat 'bahagian' kita ka? thinks wisely, berapa byk ja org jujur kat dunia tok?

bukan i nak bangkang, tapi ini yg berlaku kat masyarakat kita wether u like it or not.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Tue Oct 27, 2009 12:30 pm

..no 4D..Magnum..Toto..Sweep..dipertimbangkan..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Tue Oct 27, 2009 3:53 pm

Evil or Very Mad

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
apaisigat09
New Forumer


Pisces Dog
Posts : 17
Points : 17
Reputation : 0
Join date : 2009-07-13
Age : 34
Location : KK Sambir, Samarahan

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Tue Oct 27, 2009 4:16 pm

bg sy klinik 1M..... bnr jua kt ktk org ya..bajet xckp,tp kj belambak.. nya meh ssh kj perintah....AKU JANJI pn dh sain... ku tok nitih ja suara mojoriti. Bak kata pepatah..."mau telan mati mak,x telan mati bapa..."
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Tue Oct 27, 2009 4:30 pm

.. Bak kata pepatah..."mau telan mati mak,x telan mati bapa..."..dah tau telan tak leh..tak telan pun tak leh..napa sik KEMAM jak..hehehhee..apai sigat..sigi amai sigat..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
anak pisang
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Taurus Rooster
Posts : 642
Points : 637
Reputation : 2
Join date : 2009-05-21
Age : 35
Location : HQ

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Tue Nov 03, 2009 1:04 pm

kawan semua jangan salah faham yer.. klinik 1 malaysia ni beroperasi dari 10am sampai 10pm, so benda ni masih lagi dalam cadangan dan kelulusan belum tau lagi .. apa yang telah kami bincang kat sini... ini adalah salah satu program untuk menyahut deklarasi alma atta,tapi yang malangnya kita telah jauh terpesong sejjak tu mahathir tak pegang malaysia... kalaulah tun mahathir masih jadi PM kita takan merinsa macam ni. apa leh buatkan ini lah akibat terciptanya portal E-ADUAN tu
Back to top Go down
wreig
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Taurus Dog
Posts : 179
Points : 185
Reputation : 0
Join date : 2009-05-18
Age : 34
Location : Semah In Da' House

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Tue Nov 03, 2009 3:30 pm

Klinik 1Malaysia mmg bagus,,,sigi manah,,,,,menyewa bangunan bdekatan dgn pasar utk dijadikan klinik,, nak ka btambah gk belanja,,ko jaku ka ngelimat,,,pikirlah dirimpu..tp klinik 1 Msia to memang mementingkan rakyat jelata,, nulung bala rayat,, kelebih ag ngagai sida ka kurang penatai pemisi,,sekurang kurang nya sida save bajet nda pg private nti bc batuk tauka chelap angat di luar waktu pejabat
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Wed Nov 04, 2009 12:38 pm

klinik tok hanya bantu kurangkan kes 'G3/G2/G1 - green zone' ba A&E ja maya LWP.

tapi lebih ari nya nama? staffing bakani? human resource? elaun? isu2 lapuk?

lagi perhatian hanya diberi pada klinik 1 m'sia tok, klinik2 ke ba long, longer, longest nya terabai. - bisi pihak nda puas ati lagi..

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Wed Nov 04, 2009 12:51 pm

anak pisang wrote:
kawan semua jangan salah faham yer.. klinik 1 malaysia ni beroperasi dari 10am sampai 10pm, so benda ni masih lagi dalam cadangan dan kelulusan belum tau lagi .. apa yang telah kami bincang kat sini... ini adalah salah satu program untuk menyahut deklarasi alma atta,tapi yang malangnya kita telah jauh terpesong sejjak tu mahathir tak pegang malaysia... kalaulah tun mahathir masih jadi PM kita takan merinsa macam ni. apa leh buatkan ini lah akibat terciptanya portal E-ADUAN tu

...confirm ade buat assigment pasal Alma Atta ni.. ..ada aura perbahasan Politik bro..hehehe..mungkin ia dijelaskan oleh seorang yang amat fananatik dan sukakan politik..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
wreig
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Taurus Dog
Posts : 179
Points : 185
Reputation : 0
Join date : 2009-05-18
Age : 34
Location : Semah In Da' House

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Wed Nov 04, 2009 2:07 pm

ka pan nda,, to awak ka kitai meda polisi najib 1Malaysia to dipratikan ....lalu wujudlah klinik 1Malaysia
Back to top Go down
kesulai malam
Regular Forumer
Regular Forumer


Posts : 250
Points : 247
Reputation : 0
Join date : 2009-08-17

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Wed Nov 04, 2009 2:12 pm

amai nya akih?
Back to top Go down
wreig
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Taurus Dog
Posts : 179
Points : 185
Reputation : 0
Join date : 2009-05-18
Age : 34
Location : Semah In Da' House

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Wed Nov 04, 2009 3:13 pm

nti d nda pecaya ka aku tepulang
Back to top Go down
kesulai malam
Regular Forumer
Regular Forumer


Posts : 250
Points : 247
Reputation : 0
Join date : 2009-08-17

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Thu Nov 05, 2009 8:09 am

kitai sigi orang Malaysia akih..Nadai kitai madah kitai orang asing..Dah lapuk visi SATU MALAYSIA akih...Enti kitai orang asing ni olih jadi dresa.
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Fri Nov 06, 2009 9:09 am

silent

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: KLINIK SATU MALAYSIA   Today at 4:23 am

Back to top Go down
 
KLINIK SATU MALAYSIA
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 3Go to page : 1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» Jawaban Ilmiah untuk ejekan kristen tentang kenapa bersuci 7x salah satu dicampur tanah setelah terkena air liur anjing
» Carrier opportunities for CS in Malaysia
» Apa MAKNA sebenarnya ayat Aku dan Bapa adalah SATU itu.
» Home > News> News Nasiriyah Malaysia's Petronas complete drilling the first well in the field of Gharraf, and preparing for other wells before the end of the year Wed, 30 Nov 2011 time: 9:37
» Electricity: a plan to set up two stations and we call on Iran to provide us with energy

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak :: :: General Forum :: Sembang - Sembang Kosong-
Jump to: