:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak ::

:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak Portal::
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Navigation
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» PPP new website..
Fri Sep 09, 2016 2:12 pm by Jay Amarda

» SELAMAT HARI PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN 2016
Tue Mar 08, 2016 8:38 pm by Jay Amarda

» Pegawai Perubatan di KK/K1M/KKIA
Sat Jan 09, 2016 10:37 pm by Jay Amarda

» MERRY CHRISMAT & HAPPY NEW YEAR 2016
Tue Dec 22, 2015 9:39 am by Jay Amarda

» PENGALAMAM DENGAN PERKHIDMATAN DOKTOR UDARA
Thu Dec 10, 2015 11:41 am by Jay Amarda

» Lastest Update and News for PPP
Thu Dec 10, 2015 8:03 am by Jay Amarda

» PPP BOLEH JADI PEGAWAI PERUBATAN
Sun Jul 19, 2015 8:21 pm by Aisyah98

» DEGREE FOR PPP. APA BIDANG YANG BERKAITAN
Sun Jul 19, 2015 8:18 pm by Aisyah98

» Visual Studio 2010 Free Download Full Version With Crack For Windows 7 64 Bit
Wed Mar 19, 2014 3:42 pm by maddprym

» perkembangan terkini naiktaraf KK Lubok Antu
Thu Oct 10, 2013 8:31 am by Roslan

» Helo...2013
Fri Jul 26, 2013 2:28 am by plus100lewishamiltonamat@

» FAIL MEJA UNTUK SEMUA
Sun Apr 07, 2013 4:02 pm by Amin zafri

» org baru...
Sat Feb 23, 2013 5:32 pm by arm S'h

» SURAT PEKELILING KETUA PENGARAH KESIHATAN MALAYSIA BIL.4/2009 PELAKSAAN PERKHIDMATAN KESIHATAN BERINTEGRASI(BERSEPADU)DI KLINIK KESIHATAN.
Sat Dec 08, 2012 2:02 pm by desmond edward

» PENDAFTARAN PERSATUAN PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK
Tue Nov 06, 2012 10:23 am by Roslan

» Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!
Wed Oct 24, 2012 1:46 am by anak pisang

» canon EOS 450D
Wed Oct 24, 2012 1:40 am by anak pisang

» TB Drugs Protocol
Wed Oct 24, 2012 1:39 am by anak pisang

» WANITA DAKWA SAKIT KULIT ANGKARA UBAT HOSPITAL.
Wed Oct 24, 2012 1:37 am by anak pisang

» REFERENDUM: MENGKAJI DAN MENJENAMA SEMULA NAMA JAWATAN ‘PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN’ KEPADA SATU NAMA YANG LEBIH SIGNIFIKAN
Wed Oct 24, 2012 1:32 am by anak pisang

Similar topics
Affiliates














Follow us on Twitter


 



Share | 
 

 Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Thu Oct 29, 2009 8:42 am

lan, yg forum 'berita terkini' tntng ppp yg dpt tukar ke 'perkembangan terkini' ka? senang utk alih topik yg kaitan dgn ppp ke forum ya.

& kalo boleh, tambahkan 1 gik tajuk forum 'perbincangan' utk post2 yg berbincang.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
drhouse
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Aries Buffalo
Posts : 118
Points : 116
Reputation : 0
Join date : 2009-05-19
Age : 31
Location : TePi SunGaI BanYak BoyAk...

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Thu Oct 29, 2009 9:35 am

ya betul tu... tp kdg2 topik lain, yg dibincangkan pula, lari dr topik... bila tgk topik, x-cited nak join, bl tengok apa yg di bincangkan, dah lari kemana topik yg dibincang... hrp moderator dpt detect topik yg mcm tok...
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Thu Oct 29, 2009 11:24 am

iya la~ kalo ada, cadangkan, i akan split topik2 tu. & topik perbincangan yg x da hasil tu i akn letak kat 'sembang2 kosong' sana.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
anak pisang
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Taurus Rooster
Posts : 642
Points : 637
Reputation : 2
Join date : 2009-05-21
Age : 35
Location : HQ

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Tue Nov 03, 2009 12:32 pm

aku sokong d sia... mun ada chat space kan bagus juga tak lah ganggu ruangan forum kitai tuk
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Tue Nov 03, 2009 7:34 pm

kat forum lama ada dulu, tapi x da pun manusia yg pakai.
ka gi cdak ngacau topik urg.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
apai bidah
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Taurus Rat
Posts : 184
Points : 186
Reputation : 0
Join date : 2009-05-08
Age : 32
Location : Currently in Bintulu

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Sat Nov 07, 2009 10:30 pm

yes......pandangan yang bernas sekali........
Back to top Go down
http://WWW.GOOGLE.COM
Nick
Moderator
Moderator


Libra Rooster
Posts : 766
Points : 856
Reputation : 8
Join date : 2009-05-07
Age : 35
Location : HUM

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Wed Nov 11, 2009 10:48 am

wujudkan ruangan khas bg berinteraksi dng pihak atasan....
Back to top Go down
http://WWW.YAHOO.COM
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Thu Nov 19, 2009 4:15 pm

.....video confrence.....
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Sun Nov 29, 2009 7:15 pm

ruangan chat clik http://phcswk.coolbb.net/portal.htm

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Mon Mar 15, 2010 9:27 am

lan, upgrade-kan capacity "latest topik" tu ke 20~25 berbanding now yg cuma 9 topik ja.

thanks.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
Amin zafri
User Forumer
User Forumer


Leo Cat
Posts : 57
Points : 60
Reputation : 0
Join date : 2009-12-30
Age : 41
Location : Taiping, Perak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Wed Mar 17, 2010 10:50 pm

Syabas Roslan,

Saya kempunan coretan daripada Royale. Dia ada ide dan boleh dijadikan asas dalam membincang sesuatu perkara. Rie pula seorang yang mudah bertindak balas walaupun ringkas. Begitu juga dengan Polzdscholzd yang akan menyapa kepada setiap pendapat. Takka dilihat sebagai penyokong atau pendokong kepada ide yang baik. apai bidah dan wreig tenggelam timbul tetapi positif. Luahan tazdevilz350 agak personal tetapi ada kebenarannya dan perlu dimuhasabah oleh semua pihak. amai apey tak mahu berkongsi kerana selalu menggunakan dialek... jadi macam mana saya yang respond. Adenan dan drhouse sering argue (yang positif) dan kesulai malam acap kali memberi respond positif. Jay dan Nick sebagai penyokong sesuatu yang baik. Ryan handsom tetapi kurang berbicara. brutalz memang brutal, penyokong yang baik. aubleysherrod sebagai pemaklum. anak umbong suka mencelah. Namun, tidak kurang juga hebatnya Roslan sebagai Penghulu kepada kumpulan SAMO. Penasihat wajar dianugerahkan kepada Simon. Yang lain-lain forumer ok dan satu dua sahaja yang .. Tak ape, take it positif.
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Thu Mar 18, 2010 12:19 pm

Salam Satu Malaysia..

Terima kasih atas respon serta "tafsiran" dpd Tuan,sya tafsirkan Tuan agak berkebolehan dlm Psychology dn mgkin juga terlibat dlm kajian tingkah laku..satu bidang yg sya minati....walauapapun sya menghargai setiap idea dpd Tuan..seronok juga berforum bila ada perdebatan secara positif..gots some challenging...

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
amai apey
New Forumer


Posts : 13
Points : 13
Reputation : 1
Join date : 2010-03-11
Location : Hosp Marudi

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Thu Mar 18, 2010 3:58 pm

Hebat la tuan SPPPM kita ni, i respect dgn kebolehan 2. Thanks a lot.
Back to top Go down
Royale Starex
New Forumer


Sagittarius Dragon
Posts : 49
Points : 70
Reputation : 1
Join date : 2010-01-13
Age : 40
Location : Sarawak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Thu Mar 18, 2010 8:44 pm

Terima kasih saudara S/PPPM. Agak sibuk kebelakangan ini. Hari ini saya memulakan era baru dalam kehidupan dan kerjaya saya sebagai PPP. Saya memulakan hari pertama untuk kuliah B.Sc (hons) Nursing Practice Development (cohort 13) Mahsa UC & HCES NU di Merdeka Palace Kuching. Kuliah berakhir pada 25.03.2010. Sama seperti degree yang saudara S/PPPM ambil..dan mungkin jugak forumer2 yang lain...

Bergelar PPP di samping sebagai 'student U' merupakan 2 perkara yang amat besar maknanya.

Agihan masa dengan tugas hakiki (non hakiki), masa untuk study, masa untuk keluarga dan masa untuk diri sendiri amat memerlukan perancangan yang teliti, sedikit giddy sekarang, insyallah ia akan selesai dalam sedikit masa.

Tidak dapat dinafikan bahawa nak keluar dari comfort zone @ 'jumud' zon (meminjam kata-kata YAB PM) adalah satu perkara yang agak payah bagi sesetengah individu dan ada kalanya ramai daripada kita dikunjungi kegagalan, namun sekali kita gagal tak semestinya kita akan gagal untuk kedua kalinya dan seterusnya...

Sewaktu pendaftaran/kuliah pertama hari ini seorang teman berkata dan bertanya...ramainya PPP yang nak ambik degree ni....ader tak peluang nak U41/U42...

Saya tersenyum...Insya Allah. Habiskan study dahulu..jangan fikir kan kenaikan gred sahaja..kerana tambah saya lagi..orang yang tahu dengan orang yang tidak tahu amat ketara beza dan darjatnya....

Berbalik pada degree yang saya ambil ni...banyak cabaran yang perlu dihadapi...kerana bagi saya 'create the problem & settle the problem'....insyaAllah setiap perkara jika kita buat bersungguh-sungguh serta dengan penuh kesabaran akan membuatkan hasil yang diluar dugaan..janji istiqamah dan dikembari dengan doa (tak kira kita muslim atau non muslim)...

Semoga lebih ramai lagi saudara-saudara PPP kita yang akan mengambil peluang untuk belajar lagi selepas ini atau dengan dengan kata lain 'long life learning'. Kerana ilmu akan menjaga tuannya, manakala harta yang banyak, tuannyalah yang menjadi kuli untuk menjaganya. Semestinya juga dengan ilmu yang betul kita boleh memastikan harta kita yang banyak boleh jadi penjaga kita..mungkin di dunia atau insyaAllah di akhirat nanti.
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Thu Mar 18, 2010 9:58 pm

What a Face

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
Amin zafri
User Forumer
User Forumer


Leo Cat
Posts : 57
Points : 60
Reputation : 0
Join date : 2009-12-30
Age : 41
Location : Taiping, Perak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Thu Mar 18, 2010 10:28 pm

Salam sejahtera,

Nah! Baca coretan Royale. Dia 'dilihat' mula beranjak daripada satu tahap pemikiran ketahap yang lebih positif. Kerana apa? Dia cuba melalui satu proses pengijazahan pemikiran yang mungkin tidak disedari tetapi 'roh' itu mula mendampinginya kerana dia (Royale) mencarinya. Saudara PPP yang belum membuat keputusan, cepat putuskannya, buatlah ijazah (belajar).

Saya telah edarkan surat memohon maklumat PPP yang telah tamat pengajian dan sedang mengikuti pengajian diperingkat ijazah kepada semua PTJ dan mungkin ada yang tidak terima. Jika tidak terima sila dapatkan daripada Hj. Saimi (Penyelaras PPP Negeri Sarawak). Tidak banyak maklumat yang saya perolehi daripada Sarawak. Royale dan Simon pun saya belum terima. Saya mempunyai perancangan untuk menyediakan kertas cadangan perjawatan yang akan dikemukakan kepada Bhg Sumber Manusia KKM agar pengwujudan jawatan U41 dan U42 akan datang lebih agresif (banyak). Bhg Sumber Manusia dapat tahu perkara ini dan mereka telah minta saya berikan maklumat ini dengan segera. Saya harap, saudara2 tolong hebahkan perkara ini melalui sms atau email kepada semua PPP Sarawak dan di lain2 negeri. Saya hanya boleh tunggu 1 minggu lagi kerana tempoh yang saya berikan sebelum ini sudah berlalu.

25 Mac ini saya ada mesyuarat Jawatankuasa Perkembangan Profesion. Dua kertas cadangan akan dibentangkan iaitu 1) Peranan Tugas dan Skop Tanggungjawab PPP Dalam Perkhidmatan Pembiusan Di Semenanjung dan 2) Gred Fleksi Di Unit Neurofisiologi. Sekiranya kertas cadangan ini dipersetujui jawatankuasa, Sekretariat LPP akan membentangnya kepada Timbalan Ketua Pengarah Kesihatan (Perubatan) selaku Ketua Program Perubatan KKM. Jikalau ia diperkenan maka ia akan dibentangkan pula di dalam Mesyuarat Khas Ketua Pengarah Kesihatan pada masa akan datang.

Mesyuarat Lembaga PP baru2 ini telah meminta Sekretariat LPP menyediakan kertas cadangan kepada JPA untuk memberi peluang kepada PPP mengikuti pengajian ijazah secara sepenuh masa dengan bergaji penuh. Buat masa ini kami belum mulakan lagi. Awal April ini saya akan bertukar ke Klinik Kesihatan Putrajaya, harap ada PPP di Sekretariat LPP yang dapat merialisasikan kertas cadangan ini. Kalau mereka minta bantuan saya selaku Setiausaha PPPM maka saya akan bantu.

Mesyuarat Lembaga juga meminta Sekretariat mengkaji lain-lain bidang yang boleh ditakrifkan berkaitan. Seperti yang saudara sedia maklum, buat masa ini hanya 4 bidang sahaja ditakrifkan berkaitan.

Nama Diploma Pembantu Perubatan juga masih dikaji dan sama ada ia akan ditukar atau dikekalkan ia bergantung kepada analisis yang sedang dijalankan oleh Cikgu Alias Mahmud dan rakan-rakan di Bahagian Pengurusan Latihan. Untuk makluman saudara, beliau adalah antara Pengajar PPP yang cukup bermotivsi, dedikasi, komited dan dinamik. Saya amat kagum dengan keupayaannya. Beliaulah ganerasi pelapis. Cadangan nama Diploma Sains Perubatan tidak dapat dipertimbangkan oleh Ahli Lembaga. Walaubagaimanapun, cadangan nama Diploma Sains Kesihatan atau Diploma Sains Perubatan Dan Kesihatan masih dalam pertimbangan. Jika saudara2 ada cadangan sila majukan kepada saya DENGAN justifikasinya.

Beberapa pindaan garis panduan sedang dibuat untuk panduan IPTS yang ingin menjalankan program Diploma PP. Harap ia dapat siap tahun ini.

Deraf pindaan Akta 180, Akta Pembantu Perubatan (Pendaftaran) 1977 dan Peraturan-Peraturan Pembantu Perubatan (Pendaftaran) 1979 masih dalam tindakan, mungkin 1-2 tahun lagi ia boleh dibacakan di Parliamen.

Ok, cukuplah setakat ini, ada makluman yang masih dalam tindakan dan akan saya maklukan jika ia wajar dikongsi bersama.
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Sun Mar 21, 2010 9:54 am

ramai dh PPP dari swk yg dah beganjak skrg Tuan.group royale ni yg pertama anjuran MAHSA,PPP lain akan menyusul kemudian,kebanyakkan mereka join Nursing,Health kurang skit,im not sure how many PPP will fight for Health side..buts for me its better than nothing,join whatever Degree since u want it..don't worry bouts our SKIM..at least but not last i think one day its will be recognized..so go on for your life..future is in your hand..

at last.."Money Is Not Everything Buts I Agree That Everything Needs Money... For Further Study Need More Details Plans Not A Simple Plans..Because Education Is Very Expensive..At Least We Not Wasting Time "

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
anak pisang
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Taurus Rooster
Posts : 642
Points : 637
Reputation : 2
Join date : 2009-05-21
Age : 35
Location : HQ

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Thu Mar 25, 2010 4:44 pm

apuh tapi masih agak mahal juga tuan. kalau semua ppp pergi takda yang kerja nanti
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Sat Mar 27, 2010 11:58 pm

betul juga anak pisang..kita tak boleh pergi sekaligus..nanti tiada pula PPP yg kerja dkt KK @ Hospital..nak suruh org release pun susuah juga..x cukup org..apapun bergilir-gilir jela dulu..sapa yg dulu dan sapa yg kemudian..dont worry pluang tetap ada dan ia mmg dah sedia ada skrg..mustahil MAHSA tak nak duit..confirm pembelajaran ini akan berterusan..sya juga ingin join tp tiada org sanggup jaga kk skrg..lgpun jauh..nak tranfers kuching dulu..Think And Plan And Then Take Action....

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O   Today at 4:26 am

Back to top Go down
 
Ruangan Cadangan Bagi Forum S.A.M.O
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» Forum Rank Structure
» BACk ISSUES O.F.R. (Online Forum Release)
» The Forum's Purpose
» PCOS Australian Forum
» Welcome to the discussion forum!

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak :: :: General Forum :: Cadangan Pembaikan Forum-
Jump to: