:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak ::

:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak Portal::
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Navigation
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» PPP new website..
Fri Sep 09, 2016 2:12 pm by Jay Amarda

» SELAMAT HARI PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN 2016
Tue Mar 08, 2016 8:38 pm by Jay Amarda

» Pegawai Perubatan di KK/K1M/KKIA
Sat Jan 09, 2016 10:37 pm by Jay Amarda

» MERRY CHRISMAT & HAPPY NEW YEAR 2016
Tue Dec 22, 2015 9:39 am by Jay Amarda

» PENGALAMAM DENGAN PERKHIDMATAN DOKTOR UDARA
Thu Dec 10, 2015 11:41 am by Jay Amarda

» Lastest Update and News for PPP
Thu Dec 10, 2015 8:03 am by Jay Amarda

» PPP BOLEH JADI PEGAWAI PERUBATAN
Sun Jul 19, 2015 8:21 pm by Aisyah98

» DEGREE FOR PPP. APA BIDANG YANG BERKAITAN
Sun Jul 19, 2015 8:18 pm by Aisyah98

» Visual Studio 2010 Free Download Full Version With Crack For Windows 7 64 Bit
Wed Mar 19, 2014 3:42 pm by maddprym

» perkembangan terkini naiktaraf KK Lubok Antu
Thu Oct 10, 2013 8:31 am by Roslan

» Helo...2013
Fri Jul 26, 2013 2:28 am by plus100lewishamiltonamat@

» FAIL MEJA UNTUK SEMUA
Sun Apr 07, 2013 4:02 pm by Amin zafri

» org baru...
Sat Feb 23, 2013 5:32 pm by arm S'h

» SURAT PEKELILING KETUA PENGARAH KESIHATAN MALAYSIA BIL.4/2009 PELAKSAAN PERKHIDMATAN KESIHATAN BERINTEGRASI(BERSEPADU)DI KLINIK KESIHATAN.
Sat Dec 08, 2012 2:02 pm by desmond edward

» PENDAFTARAN PERSATUAN PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK
Tue Nov 06, 2012 10:23 am by Roslan

» Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!
Wed Oct 24, 2012 1:46 am by anak pisang

» canon EOS 450D
Wed Oct 24, 2012 1:40 am by anak pisang

» TB Drugs Protocol
Wed Oct 24, 2012 1:39 am by anak pisang

» WANITA DAKWA SAKIT KULIT ANGKARA UBAT HOSPITAL.
Wed Oct 24, 2012 1:37 am by anak pisang

» REFERENDUM: MENGKAJI DAN MENJENAMA SEMULA NAMA JAWATAN ‘PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN’ KEPADA SATU NAMA YANG LEBIH SIGNIFIKAN
Wed Oct 24, 2012 1:32 am by anak pisang

Similar topics
Affiliates














Follow us on Twitter


 



Share | 
 

 forum jadi tempat chatting?

View previous topic View next topic Go down 

lebih ramai member 'berchatting' kosong daripada berforum.
Ya
44%
 44% [ 4 ]
Tidak
56%
 56% [ 5 ]
Total Votes : 9
 

AuthorMessage
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: forum jadi tempat chatting?   Tue Sep 15, 2009 5:40 pm

seperti yg kita lihat, ramai yg tidak faham apa maksud "forum"
forum kita ni macam tempat chatting pula, topik yg dibincang pun dijawab dgn kurang professional.

hargailah apa yg ada.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Tue Sep 15, 2009 6:03 pm

...........mungkin para forumer kurang faham apa itu erti 'forum'.....termasuk saya sendiri............
Back to top Go down
Roslan
Admin
Admin


Cancer Rooster
Posts : 116
Points : 186
Reputation : 0
Join date : 2009-04-13
Age : 35
Location : Sarawak Land Of Borneo

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Tue Sep 15, 2009 6:20 pm

saya berharap para forumer lebih bersikap positif dengan perkara2 yang dibincangkan. Mengenai penggunaan avatar, mungkin akan diwajibkan menggunakan muka diri sendiri bagi memberi satu identiti yang positif di dalam forum ini.
Back to top Go down
http://pppsarawak.darkbb.com
polok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Libra Pig
Posts : 136
Points : 136
Reputation : 4
Join date : 2009-09-05
Age : 33
Location : serian

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Tue Sep 15, 2009 7:15 pm

saya sendiri pun kurang psti
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Tue Sep 15, 2009 8:09 pm

avatar itu terpulang kepada individu.........tapi saya lebih prefer kepada penggunaan 'NICK NAME' diri sendir.........selain dari 'jejak kasih', dapat juga menemui kekawan yang sama training dulu...............
Back to top Go down
bernxrd dst
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Libra Buffalo
Posts : 129
Points : 133
Reputation : 0
Join date : 2009-08-01
Age : 31
Location : KK.NANGA MERIRAI KAPIT

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Tue Sep 15, 2009 10:10 pm

dahla keja agk tnsen..at least ada ruangan mcam ini dpt juga pkai bersantai rehatkan minda.. xkan la keja serius kat frum pun kena serius dgn tpik2 yg ada..ikt keadaan la..
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Tue Sep 15, 2009 11:30 pm

tensen tu memang la tensen kawan. kalo nak bual kosong pun gi la kat topik2 yg kat 'sembang2 kosong' & bual la benda kosong kat sana tu.
bukan nya chat & bual kosong kat topik2 yg sedang dibincangkan tu. kadang2 apa yg di tulis/dipost tu langsung 'out of topik' kata iban. bagi mereka yg baru join pun x tau apa yg tgh dibincang kat topik yg suda 'out of topic' tu. marapu x tentu lagi ada la jadinya.

then, last2 isu yg dibincangkan x da jawapan/kata putus... hanya berakhir dgn merapu, merapu, & merapu saja.

ramai da senior i tanya tentang pendapat terhadap forum ni. diorang tau tentang forum ni, tapi x berminat pun mau ikuti forum ni. why? "cdak nya pakei bual2 kosong ja kat forum ya" itu yg mereka jawab. so, i pun x dpt nak mempertahankan forum ni, memang itu yg berlaku. (sorry lan, bukan i nak buruk2 kan forum u, tapi da org luar pandang macam tu.)

terus terang la i cakap, masa first Roslan mula 'rasmi' forum ni dulu, (forum lama: deresa.co.nr) walaupun member sedikit sahaja, tapi kami enjoy menceritakan pengalaman & malasah kat tempat kerja masing2. sampai Dr. pun join kami org kat forum lama tu dulu. masing2 postkan hasil fikiran & pendapat masing2. sampai ada yg boleh jadi artikel pun panjangnya post mereka tu.

tapi sayangnya bila ramai member2 baru yg join, tapi gunakan forum ini utk 'chatting', & postkan pendapat2 yg kurang professional seperti: "hantam saja la", ramai la member2 lama mula naik bosan dgn forum ni & mula tinggalkan forum ni & kurang aktif. kami member yg lama ni perasan member2 lama kami org da x aktif lagi & mula tinggalkan forum ini.

sedangkan Roslan tambah ruangan 'chatter' kat forum lama dulu, langsung x da member yg pakai pun, merapu kat topik2 org lain yg x berkaitan ada la.

saya utarakan ini bukan apa, tgk la kat forum, topik, threat, kita ni. more than 70% daripada post member2 kita ni 'merapu' daripada 'berforum'.

terus terang, now, i sendiri pun da kurang minat da dgn forum ni. memang ada juga topik2 yg bagus seperti, CME online, berita2 semasa, pekeliling2 semasa, etc.. walau apa pun, i tetap menyokong kewujudan forum ini demi ppp sarawak.

sorry la bagi mereka yg terasa. i cuma nak luahkan apa yg i rasa ja. i mohon maaf kalau ada salah & silap cakap i. tujuan i ni cuma nak sedarkan kita tentang adat kita berforum, bukan berchatting. sebab yg faham bahasa malaysia & iban kat seluruh dunia sedang tgk forum ni tau.

thanks,
jagalah maruah PPP sarawak kita.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Tue Sep 15, 2009 11:46 pm

hmmmm......sauadara ada cadangan penambahbaikan ke atas forum ini??????/ saya mencadangkan menyediakan satu ruang bagi para forumer untuk berforum.......maksud saya langkah demi langkah dan bagaimana carana untuk menyampaikan apa yang terlintas dalam fikiran forumer agar dapat diterjemahkan ke dalam bentuk penulisan yang bernas dan telus......supaya rakan2 forumer yang lain 'tidak merapu'......tq saudara.............
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Wed Sep 16, 2009 8:57 am

thanks geng, walaupun i x faham apa yg ko cakap.

kalo nak beri cadangan, gi ke -> general forum -> cadangan pembaikan forum oleh admin.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
Roland@PKBSA
New Forumer


Scorpio Cat
Posts : 17
Points : 17
Reputation : 0
Join date : 2009-08-25
Age : 41
Location : PKB Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Wed Sep 16, 2009 10:57 am

unggal Rie......thank.....manah meh jako lalau/penemu nuan nya...
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Wed Sep 16, 2009 12:09 pm

thanks parr~

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
Jappswell Kitok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Cancer Rat
Posts : 108
Points : 124
Reputation : 0
Join date : 2009-05-22
Age : 44
Location : klinik Kesihatan Lubok Antu,Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Wed Sep 16, 2009 12:50 pm

Kita sudah ada kemudahan atau tempat meluahkan pandangan serta topik2 utk dibincangkan dlm ruangan ini, ada baiknya kita guna dengan bijak.................bagi PPP yang baru dlm perkhimatan ini, seharusnya ada idea2 yang bernas utk dibincangkan agar seluruh PPP tengok, kot2 ada terlintas idea yang baik utk diketengahkan bersama-sama
Back to top Go down
Jay Amarda
Moderator
Moderator


Libra Dragon
Posts : 631
Points : 724
Reputation : 7
Join date : 2009-04-27
Age : 40
Location : KUCHING SARAWAK

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Thu Sep 17, 2009 12:00 am

Rie wrote:
tensen tu memang la tensen kawan. kalo nak bual kosong pun gi la kat topik2 yg kat 'sembang2 kosong' & bual la benda kosong kat sana tu.
bukan nya chat & bual kosong kat topik2 yg sedang dibincangkan tu. kadang2 apa yg di tulis/dipost tu langsung 'out of topik' kata iban. bagi mereka yg baru join pun x tau apa yg tgh dibincang kat topik yg suda 'out of topic' tu. marapu x tentu lagi ada la jadinya.

then, last2 isu yg dibincangkan x da jawapan/kata putus... hanya berakhir dgn merapu, merapu, & merapu saja.

ramai da senior i tanya tentang pendapat terhadap forum ni. diorang tau tentang forum ni, tapi x berminat pun mau ikuti forum ni. why? "cdak nya pakei bual2 kosong ja kat forum ya" itu yg mereka jawab. so, i pun x dpt nak mempertahankan forum ni, memang itu yg berlaku. (sorry lan, bukan i nak buruk2 kan forum u, tapi da org luar pandang macam tu.)

terus terang la i cakap, masa first Roslan mula 'rasmi' forum ni dulu, (forum lama: deresa.co.nr) walaupun member sedikit sahaja, tapi kami enjoy menceritakan pengalaman & malasah kat tempat kerja masing2. sampai Dr. pun join kami org kat forum lama tu dulu. masing2 postkan hasil fikiran & pendapat masing2. sampai ada yg boleh jadi artikel pun panjangnya post mereka tu.

tapi sayangnya bila ramai member2 baru yg join, tapi gunakan forum ini utk 'chatting', & postkan pendapat2 yg kurang professional seperti: "hantam saja la", ramai la member2 lama mula naik bosan dgn forum ni & mula tinggalkan forum ni & kurang aktif. kami member yg lama ni perasan member2 lama kami org da x aktif lagi & mula tinggalkan forum ini.

sedangkan Roslan tambah ruangan 'chatter' kat forum lama dulu, langsung x da member yg pakai pun, merapu kat topik2 org lain yg x berkaitan ada la.

saya utarakan ini bukan apa, tgk la kat forum, topik, threat, kita ni. more than 70% daripada post member2 kita ni 'merapu' daripada 'berforum'.

terus terang, now, i sendiri pun da kurang minat da dgn forum ni. memang ada juga topik2 yg bagus seperti, CME online, berita2 semasa, pekeliling2 semasa, etc.. walau apa pun, i tetap menyokong kewujudan forum ini demi ppp sarawak.

sorry la bagi mereka yg terasa. i cuma nak luahkan apa yg i rasa ja. i mohon maaf kalau ada salah & silap cakap i. tujuan i ni cuma nak sedarkan kita tentang adat kita berforum, bukan berchatting. sebab yg faham bahasa malaysia & iban kat seluruh dunia sedang tgk forum ni tau.

thanks,
jagalah maruah PPP sarawak kita.

TQ bro...

_________________
Audio Technician/Project Co-Ordinator
KABAN
Very Happy Pesaka Pemerindang Event Management(PPEvenTM) Very Happy
Back to top Go down
http://panggaupengidupanakiban.blogspot.com/
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Fri Sep 18, 2009 11:29 am

thanks parr~

biarlah forum ni dpt dihormati org, terutamanya kita PPP.
jgn sampai kena warning lagi kena Ban seperti dulu kerana 'isu sensitif' & 'membosankan'.

hargailah apa yg ada utk kita. sama2 kita hormati profession kita, & forum kita.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
Jappswell Kitok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Cancer Rat
Posts : 108
Points : 124
Reputation : 0
Join date : 2009-05-22
Age : 44
Location : klinik Kesihatan Lubok Antu,Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Fri Sep 18, 2009 11:53 am

saya rasa jgn salah faham dengan dengan ruangan ini, tak apalah kalau nak chatting, tapi guna chanel yang betul. Guna YM ke so tidklah ada gangguan dlm ruangan ini lagi. Saya rasa tak salah juga sekali sekala....kadangx2 malasnak ke ruangan YM kerana dah online di PPP.........
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Tue Sep 29, 2009 12:18 pm

study

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
anak pisang
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Taurus Rooster
Posts : 642
Points : 637
Reputation : 2
Join date : 2009-05-21
Age : 35
Location : HQ

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Wed Sep 30, 2009 1:43 am

mana mana la sia
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Sat Dec 05, 2009 4:12 pm

..saya juga org lama dlm forum ni bermula yg lama dulu..tp skrg dah tukar nickname..bosan dgn nickname lama..salah satu tugas MODERATOR adalah mencantas setiap post/thread yg kurang menyenangkan atau tidak patut berada di forum ini..so harapan kerjasama untuk semua ahli dan utk memudahkan tugas ADMIN dan MR MOD(moderator) ni sama-samalah beri idea yg boleh diguna pakai..bergurau tak salah..tapi perlu kena pada tempatnya..saya juga ada create forum dan saya juga adminnya..tp lebih melayani forum ni kerana ia GENERAL forum untuk PPP sarawak..thanks and regards..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd


Last edited by polzdscholzd on Wed Dec 09, 2009 9:29 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
Roslan
Admin
Admin


Cancer Rooster
Posts : 116
Points : 186
Reputation : 0
Join date : 2009-04-13
Age : 35
Location : Sarawak Land Of Borneo

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Sat Dec 05, 2009 4:29 pm

Itulah tujuan kita berforum.. kita berhubung, berkongsi maklumat, kita berkongsi pendapat dan kita juga bersembang untuk bertanya khabar kepada rakan - rakan. berforum adalah bebas asalkan tidak melanggar peraturan yang telah ditetapkan didalam forum ini....

biarlah mesej ini ringkas, padat dan penuh info..

Thanks...

p/s : polzd scholzd apa nick lamak dolok?
Back to top Go down
http://pppsarawak.darkbb.com
Sponsored content




PostSubject: Re: forum jadi tempat chatting?   Today at 6:48 pm

Back to top Go down
 
forum jadi tempat chatting?
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Makam Uje pun Mulai Jadi Tempat "Pesugihan"
» New Sub-Forum
» Forum Ranking after 1,500 post mark
» Anna's Forum
» A forum for Iraqi businessmen and Arabs in Erbil

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak :: :: General Forum :: Sembang - Sembang Kosong-
Jump to: