:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak ::

:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak Portal::
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Navigation
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» PPP new website..
Fri Sep 09, 2016 2:12 pm by Jay Amarda

» SELAMAT HARI PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN 2016
Tue Mar 08, 2016 8:38 pm by Jay Amarda

» Pegawai Perubatan di KK/K1M/KKIA
Sat Jan 09, 2016 10:37 pm by Jay Amarda

» MERRY CHRISMAT & HAPPY NEW YEAR 2016
Tue Dec 22, 2015 9:39 am by Jay Amarda

» PENGALAMAM DENGAN PERKHIDMATAN DOKTOR UDARA
Thu Dec 10, 2015 11:41 am by Jay Amarda

» Lastest Update and News for PPP
Thu Dec 10, 2015 8:03 am by Jay Amarda

» PPP BOLEH JADI PEGAWAI PERUBATAN
Sun Jul 19, 2015 8:21 pm by Aisyah98

» DEGREE FOR PPP. APA BIDANG YANG BERKAITAN
Sun Jul 19, 2015 8:18 pm by Aisyah98

» Visual Studio 2010 Free Download Full Version With Crack For Windows 7 64 Bit
Wed Mar 19, 2014 3:42 pm by maddprym

» perkembangan terkini naiktaraf KK Lubok Antu
Thu Oct 10, 2013 8:31 am by Roslan

» Helo...2013
Fri Jul 26, 2013 2:28 am by plus100lewishamiltonamat@

» FAIL MEJA UNTUK SEMUA
Sun Apr 07, 2013 4:02 pm by Amin zafri

» org baru...
Sat Feb 23, 2013 5:32 pm by arm S'h

» SURAT PEKELILING KETUA PENGARAH KESIHATAN MALAYSIA BIL.4/2009 PELAKSAAN PERKHIDMATAN KESIHATAN BERINTEGRASI(BERSEPADU)DI KLINIK KESIHATAN.
Sat Dec 08, 2012 2:02 pm by desmond edward

» PENDAFTARAN PERSATUAN PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK
Tue Nov 06, 2012 10:23 am by Roslan

» Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!
Wed Oct 24, 2012 1:46 am by anak pisang

» canon EOS 450D
Wed Oct 24, 2012 1:40 am by anak pisang

» TB Drugs Protocol
Wed Oct 24, 2012 1:39 am by anak pisang

» WANITA DAKWA SAKIT KULIT ANGKARA UBAT HOSPITAL.
Wed Oct 24, 2012 1:37 am by anak pisang

» REFERENDUM: MENGKAJI DAN MENJENAMA SEMULA NAMA JAWATAN ‘PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN’ KEPADA SATU NAMA YANG LEBIH SIGNIFIKAN
Wed Oct 24, 2012 1:32 am by anak pisang

Similar topics
Affiliates














Follow us on Twitter


 



Share | 
 

 Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat

View previous topic View next topic Go down 
AuthorMessage
Roslan
Admin
Admin


Cancer Rooster
Posts : 116
Points : 186
Reputation : 0
Join date : 2009-04-13
Age : 35
Location : Sarawak Land Of Borneo

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Sat Sep 12, 2009 4:09 pm

Tuan-tuan

Salam...

Mulai sekarang semua urusan ramsi penghantaran reten bulanan, suku
tahun atau tahunan ke Unit Penjagaan Kesihatan Primer boleh di hantar
menggunakan satu email sahaja ke HQ.

Selain dari reten rasmi tuan-tuan boleh menghantar apa sahaja laporan rasmi kepada pihak kami.

email : upkk.jkns@gmail.com

Dengan kerjasama semua penyelia PPP Bahagian & Dearah agar memantau
dan menghantar reten ON TIME.....kita merasa sedih tidak menerima
laporan tepat masa dan ada yang langsung tidak hantar...Tuan-tuan yang
menghantar regular kami ucap terima kasih atas kecekapan tuan.tuan.

Dengan menggunakan email berpusat ini pihak kami akan dapat pantau dengan selasai.

Sekian, terima kasih.


Abdulhan Mohamed
b/p Ketua Penolong Pengarah (Kesihatan Primer)


Last edited by Roslan on Tue Sep 15, 2009 7:11 pm; edited 1 time in total
Back to top Go down
http://pppsarawak.darkbb.com
bernxrd dst
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Libra Buffalo
Posts : 129
Points : 133
Reputation : 0
Join date : 2009-08-01
Age : 31
Location : KK.NANGA MERIRAI KAPIT

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Sat Sep 12, 2009 5:40 pm

bgus la mun mcm ni.. cmne cip abduhan bleh da plak dlm nama adminstator ?
Back to top Go down
Jay Amarda
Moderator
Moderator


Libra Dragon
Posts : 631
Points : 724
Reputation : 7
Join date : 2009-04-27
Age : 40
Location : KUCHING SARAWAK

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Sun Sep 13, 2009 8:58 pm

terima kasih Lan.

_________________
Audio Technician/Project Co-Ordinator
KABAN
Very Happy Pesaka Pemerindang Event Management(PPEvenTM) Very Happy
Back to top Go down
http://panggaupengidupanakiban.blogspot.com/
Jappswell Kitok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Cancer Rat
Posts : 108
Points : 124
Reputation : 0
Join date : 2009-05-22
Age : 44
Location : klinik Kesihatan Lubok Antu,Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Tue Sep 15, 2009 1:23 pm

ada return yang perlu dihantar ke bahagian masing2 kerana itu tugaspenyelia bahagian untuk mengumpul semua return di peringkat bahagian dan seterusnya ke HQ. kita kerja guna line yang betul serta ikut hiraki yang betul. Nanti penyelia asyik menagih return sedangkan ada return sudah sampai ke HQ......tak ada link betul kerja mcm tu. Kalau nak keluarkan memo kepada seluruh DHO agar ia dpt dilaksakan dengan sempurna dan berkesan....ini barulah dinamakan penyampaian yang berkesan...........jangan main bedal aja sambil membuta tuli. come to the ground and findout what is the problems......jangan buat sesuatu ikut suka hati kita saja.......tak fikirkan masalah org lain!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Back to top Go down
Roslan
Admin
Admin


Cancer Rooster
Posts : 116
Points : 186
Reputation : 0
Join date : 2009-04-13
Age : 35
Location : Sarawak Land Of Borneo

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Tue Sep 15, 2009 6:24 pm

MananG UlaK wrote:
bgus la mun mcm ni.. cmne cip abduhan bleh da plak dlm nama adminstator ?

aku forward dari email aku dimana cip haji abdulhan bagi..forward ke forum untuk makluman kepada rakan2 semua.
Back to top Go down
http://pppsarawak.darkbb.com
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Tue Sep 15, 2009 6:38 pm

setuju ngan japp.........tahniah bagi yang hantar return yang ON TIME.....yang TIDAK ON TIME itu, jangan kecik hati...........ada banyak masa dan peluang untuk memperbaiki dan diperbaiki supaya dapat hantar retun ON TIME................
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Wed Sep 16, 2009 10:18 am

betul kata japp tu,
return harus la:

KK -> PKD -> PKB -> HQ

melainkan ada pekeliling sebut boleh hantar terus ke HQ.
kalo x, mengamuk PKD klk fikir kita x hantar return dgn cdak nya.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
anak umbong
VIP Forumer
VIP Forumer


Libra Buffalo
Posts : 495
Points : 581
Reputation : 3
Join date : 2009-05-18
Age : 31
Location : KK NANGA ENSIRING,JULAU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Wed Sep 16, 2009 11:57 am

HARUS MENGIKUT STEP BY STEP...JGN MEMBELAKANGI PENYELIA ANDA....
Back to top Go down
Jappswell Kitok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Cancer Rat
Posts : 108
Points : 124
Reputation : 0
Join date : 2009-05-22
Age : 44
Location : klinik Kesihatan Lubok Antu,Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Wed Sep 16, 2009 1:09 pm

Itu pandangan saya....sekarang pun saya membuat 2 tugas berbeza.....KK/PKD, saya merasai bagaimana perjalanan kerja ini dibuat. Tapi Return kita ini sentiasa berubah2 format, jadi keliru lah PPP, kejap pakai ini/keja itu, kalau boleh format baru diperkenalkan haruslah dikaji secara menyeluruh sebelum di implimentasikan secara meluas dan tengok kesan2nya serta beban kerja yang kita tanggung setiap hari. Kalau boleh buatlah apa yang sepatutnya yang diminta oleh pihak KKM, jangan ikut suka hati buat format return dan tukar sesuka hati buat format baru ( MCM Format NCD) tak tahu berapa kali berubah dalam setahun, kelirulah............................tolong jawap sikit bagi PPP yang menjaga bahagian NCD ini......
Back to top Go down
musrgmude
Regular Forumer
Regular Forumer


Aries Dog
Posts : 214
Points : 210
Reputation : 3
Join date : 2009-06-11
Age : 34
Location : KK Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Wed Sep 16, 2009 1:49 pm

Setuju dengan step by step...jgn membelakangi penyelia...nanti misunderstanding...setiap reten dihantar mestilah disertakan dengan memo yg ditandatangani penerima, untuk bukti atau rujukan yg kita telah menghantar reten tersebut...( evidence base penting untuk back up kita sendiri )
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Wed Sep 16, 2009 3:44 pm

walaupun boleh boleh ke HQ, kena step by step juga.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
Jay Amarda
Moderator
Moderator


Libra Dragon
Posts : 631
Points : 724
Reputation : 7
Join date : 2009-04-27
Age : 40
Location : KUCHING SARAWAK

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Wed Sep 16, 2009 11:31 pm

gunakan kaedah yang sama di peringkat masing masing.....contoh..dari KK ---> PKB. sudah.

_________________
Audio Technician/Project Co-Ordinator
KABAN
Very Happy Pesaka Pemerindang Event Management(PPEvenTM) Very Happy
Back to top Go down
http://panggaupengidupanakiban.blogspot.com/
anak umbong
VIP Forumer
VIP Forumer


Libra Buffalo
Posts : 495
Points : 581
Reputation : 3
Join date : 2009-05-18
Age : 31
Location : KK NANGA ENSIRING,JULAU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Wed Sep 16, 2009 11:59 pm

yala kaedah yang sepatutnya....ikut turutan...
Back to top Go down
polok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Libra Pig
Posts : 136
Points : 136
Reputation : 4
Join date : 2009-09-05
Age : 33
Location : serian

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Thu Sep 17, 2009 12:08 am

yap...mmg patut ikut urutan..kelak x pasal2 staf d pkb kita madah kita tok xda hantar reten bulanan...
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Fri Sep 18, 2009 11:08 pm

............tapi kadang2 lewatla return ini samapai ke pkd/pkb.............sebab di sesetengah bahagian, kk jauh dari pkd/pkb..............
Back to top Go down
polok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Libra Pig
Posts : 136
Points : 136
Reputation : 4
Join date : 2009-09-05
Age : 33
Location : serian

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Fri Sep 18, 2009 11:18 pm

mungkin salah satu jalan penyelesaian utk kk yang jauh dari pkb or pkd..
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Fri Sep 18, 2009 11:19 pm

..............mungkin (bagi kk yang ada akses internet)..........
Back to top Go down
ellybakar
New Forumer


Aquarius Tiger
Posts : 12
Points : 16
Reputation : 0
Join date : 2009-06-18
Age : 54
Location : Kuching

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Fri Oct 02, 2009 10:49 pm

Hello geng semua jangan terlalu emosinal sangat tentang isu email berpusat JKN Sarawak ini. Ini Bukan apa geng, email ini ditujukan kpd. penyelia penyelia dearah dan bahagian atau pun individu yang ada isu yang hendak dibangkitkan atau sebagainya untuk perhatian dan tindakan pihak hq. Kemungkinan penyelesaian dapat disegerakan. Pasal hantar reten betullah ikut saluran seperti yang diperkatakan oleh forumer di atas. Saya berharap gunalah email tersebut untuk kemudahan kita bersama dan telah wujudnya satu lagi jalan penghubung kita dalam era IT ini.

Terima kasih. Jumpa lagi
Back to top Go down
http://yahoo.com
anak pisang
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Taurus Rooster
Posts : 642
Points : 637
Reputation : 2
Join date : 2009-05-21
Age : 35
Location : HQ

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Sat Oct 03, 2009 8:09 pm

yup amat ya tuan
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Tue Oct 27, 2009 8:21 am

PM juga ingin meningkatkan Pengetahuan IT dikalangan masyarakat malaysia..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat   Today at 6:04 am

Back to top Go down
 
Alamat Penghantaran laporan rasmi melalui email berpusat
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 1
 Similar topics
-
» Notice of AGM/EGM can be send through Email - MCA Latest Circular
» The Law of the Wild--Eat only when hungry
» History of 4th Armoured Brigade post 1945
» facebook, myspace, email
» Advertising Options

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak :: :: General Forum :: Berita Terkini Penolong Pegawai Perubatan-
Jump to: