:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak ::

:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak Portal::
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Navigation
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» PPP new website..
Fri Sep 09, 2016 2:12 pm by Jay Amarda

» SELAMAT HARI PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN 2016
Tue Mar 08, 2016 8:38 pm by Jay Amarda

» Pegawai Perubatan di KK/K1M/KKIA
Sat Jan 09, 2016 10:37 pm by Jay Amarda

» MERRY CHRISMAT & HAPPY NEW YEAR 2016
Tue Dec 22, 2015 9:39 am by Jay Amarda

» PENGALAMAM DENGAN PERKHIDMATAN DOKTOR UDARA
Thu Dec 10, 2015 11:41 am by Jay Amarda

» Lastest Update and News for PPP
Thu Dec 10, 2015 8:03 am by Jay Amarda

» PPP BOLEH JADI PEGAWAI PERUBATAN
Sun Jul 19, 2015 8:21 pm by Aisyah98

» DEGREE FOR PPP. APA BIDANG YANG BERKAITAN
Sun Jul 19, 2015 8:18 pm by Aisyah98

» Visual Studio 2010 Free Download Full Version With Crack For Windows 7 64 Bit
Wed Mar 19, 2014 3:42 pm by maddprym

» perkembangan terkini naiktaraf KK Lubok Antu
Thu Oct 10, 2013 8:31 am by Roslan

» Helo...2013
Fri Jul 26, 2013 2:28 am by plus100lewishamiltonamat@

» FAIL MEJA UNTUK SEMUA
Sun Apr 07, 2013 4:02 pm by Amin zafri

» org baru...
Sat Feb 23, 2013 5:32 pm by arm S'h

» SURAT PEKELILING KETUA PENGARAH KESIHATAN MALAYSIA BIL.4/2009 PELAKSAAN PERKHIDMATAN KESIHATAN BERINTEGRASI(BERSEPADU)DI KLINIK KESIHATAN.
Sat Dec 08, 2012 2:02 pm by desmond edward

» PENDAFTARAN PERSATUAN PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK
Tue Nov 06, 2012 10:23 am by Roslan

» Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!
Wed Oct 24, 2012 1:46 am by anak pisang

» canon EOS 450D
Wed Oct 24, 2012 1:40 am by anak pisang

» TB Drugs Protocol
Wed Oct 24, 2012 1:39 am by anak pisang

» WANITA DAKWA SAKIT KULIT ANGKARA UBAT HOSPITAL.
Wed Oct 24, 2012 1:37 am by anak pisang

» REFERENDUM: MENGKAJI DAN MENJENAMA SEMULA NAMA JAWATAN ‘PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN’ KEPADA SATU NAMA YANG LEBIH SIGNIFIKAN
Wed Oct 24, 2012 1:32 am by anak pisang

Similar topics
Affiliates














Follow us on Twitter


 



Share | 
 

 Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : 1, 2  Next
AuthorMessage
Roslan
Admin
Admin


Cancer Rooster
Posts : 116
Points : 186
Reputation : 0
Join date : 2009-04-13
Age : 35
Location : Sarawak Land Of Borneo

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Tue Sep 08, 2009 8:39 pm

Aku betul betul tak tau pasal benda nih. Korang tau tak pasal benda nih?! Ades..

Sebab aku tak tau, so aku assume ramai lagi taktau pasal benda nih. So,
aku tulis jer benda nih utk korang hayati dan renungi. Pada yang dah
tau tu bagus la. Senang aku takyah cakap banyak lagi. Aku baru tau
pasal benda nih petang tadi. Nabi cakap, sampaikan dariku walaupun
sepotong ayat. Aku pun sampaikanlah kat korang. Facebook adalah produk
Yahudi!!

Sebagaimana kalo korang ikuti post aku sebelum nih yang menyarankan
korang meninggalkan Fotopages , kali ni sekali lagi aku menyarankan
anda semua diluar sana untuk Tinggalkan Facebook Demi Darah Saudara
Kita di Palestin Sana !! Mungkin korang boleh beralih arah ke
Friendster plak.

Aku Bukan Cakap Kosong. Baca Dibawah!!

Tahukah anda bahawa Facebook telah berjaya mengaut keuntungan sebanyak
USD300 juta pada tahun 2008? Ini tidak menghairankan kerana ia disokong
oleh 140 juta pengguna aktif di seluruh dunia dan sejumlah 8.5 juta
foto dimuat turun setiap hari.

Tahukah anda bahawa pengasas Facebook , iaitu Mark Zuckerberg
dilahirkan dalam sebuah keluarga Yahudi-Amerika dan dibesarkan di Dobbs
Ferry, Westchester County , New York ?

Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg semasa menuntut di Universiti
Harvard telah menggodam laman sesawang universiti untuk mendapatkan
profail peribadi para pelajar tanpa kebenaran mereka? Maka, adakah
jaminan terhadap profail peribadi para pelanggan Facebook tatkala kini
beliau adalah merupakan CEO-nya?

Tahukah anda bahawa Majalah Time telah mengiktiraf Zuckerberg dalam
ranking ke 52 daripada 101 tokoh sebagai antara 'tokoh paling
berpengaruh dunia 2008′, iaitu sebaris dengan nama besar Barrack
Obama dan Dalai Lama?

Tahukah anda bahawa majalah Forbes Top400 telah menyenaraikan Mark
Zuckerberg sebagai individu ke-321 terkaya Amerika daripada 400
individu lain pada 2008? Namun apa yang lebih penting, Zuckerberg
merupakan individu termuda pernah disenaraikan Forbes, ketika usianya
baru mencecah 24 tahun dengan kekayaan peribadi sebanyak USD1..5
billion.

Tahukah anda bahawa Mark Zuckerberg, CEO Facebook adalah merupakan
seorang ahli aktif kepada sebuah pertubuhan persaudaraan Yahudi Amerika
Utara, Alpha Epsilon Pi Fraternity (AEPi) ?




Sedikit Info tentang AEPi:
1) Diasaskan untuk membantu lelaki Yahudi mencari pasangan Yahudinya.

2) Ia juga bertujuan untuk mengekal dan menguatkan hubungan sesama
Yahudi diperingkat sekolah tinggi dan di bidang pekerjaan nanti...

3) Mengekalkan idealisme Yahudi supaya terjaga di sudut nilai, etika,
dan menyiapkan peserta untuk menjadi pemimpin negara dan organisasi
Yahudi pada masa depan dan dalam pelbagai lapangan bidang profesional.

4) Mark Zuckerberg termasuk dalam senarai alumni AEPi yang masyhur namanya .

5) AEPi berkait secara langsung dengan Israel melalui Ikatan Inisiatif Israel

6) AEPi sangat berkait rapat dengan kebanyakan pertubuhan Yahudi/Zionis
antarabangsa seperti AIPAC , Hillel , Israel on Campus Coalition , Aish
HaTorah , Chabad on Campus , Hasbara Fellowships , B'inai Brith
International , Shaare Zedek , Chai Lifeline , Holocaust Museum , dan
Gift of Life .

Dan tahukah anda bahawa keuntungan Facebook datang daripada iklan-iklan
yang dipapar. Semakin banyak pengguna dan pengunjung Facebook , maka
semakin banyak pulalah keuntungannya. Pergi ke manakah pula semua
keuntungan tersebut?

Persoalan paling besar di sini ialah, adakah keuntungan besar yang
diperolehi oleh Facebook turut digunakan untuk membiayai dana perang
Israel menentang umat Islam di Gaza, Palestin dan umat Islam di seluruh
dunia?
Korang Masih Nak Guna Facebook Semata Mata Untuk Usha Awek2 Cun?!! Fikirkanlah. .
Setiap Sen Yang Kita Berikan Pada Mereka Akan Mengalirkan Darah Saudara Kita Setitik .


Aku tak laa baik sangat. Semayang pun selalu miss. Tapi aku Boikot dan
Tinggalkan Facebook sebab aku anggap diorang sebagai saudaraku sendiri.
Aku tak sanggup tengok saudaraku diseksa sedemikian rupa. Aku masih ada
perikemanusiaan.

Source : http://www.tranungkite.net/v9/modules.php?name=News&file=article&sid=2406
Back to top Go down
http://pppsarawak.darkbb.com
Roslan
Admin
Admin


Cancer Rooster
Posts : 116
Points : 186
Reputation : 0
Join date : 2009-04-13
Age : 35
Location : Sarawak Land Of Borneo

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Wed Sep 09, 2009 8:34 am

men friendster jak lah..bebas yahudi
Back to top Go down
http://pppsarawak.darkbb.com
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Fri Sep 11, 2009 8:25 am

boleh senaraikan semua barang yahudi tuan?????? selain dari facebook???????
Back to top Go down
kesulai malam
Regular Forumer
Regular Forumer


Posts : 250
Points : 247
Reputation : 0
Join date : 2009-08-17

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Fri Sep 11, 2009 5:32 pm

ha ha kena saman
Back to top Go down
Roslan
Admin
Admin


Cancer Rooster
Posts : 116
Points : 186
Reputation : 0
Join date : 2009-04-13
Age : 35
Location : Sarawak Land Of Borneo

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Sat Sep 12, 2009 4:03 pm

antara product yahudi yang tidak boleh kita elak WWW.GOOGLE.COM huhuhu....
Back to top Go down
http://pppsarawak.darkbb.com
anak pisang
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Taurus Rooster
Posts : 642
Points : 637
Reputation : 2
Join date : 2009-05-21
Age : 35
Location : HQ

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Sun Sep 13, 2009 2:42 am

lan.... macam mana tentang isu yang di utarakan oleh malaysian cyber security... bahaya internet,, tagged, facebook, myspace... pasal kawan aku orang dah copy profile dia even dia dah delete tapi ada orang lain guna..
kesian sye dengan dia tau... sampai nangis dia... pas tu dia punya password dah kena block,,, gambar dan data peribadi memang exactly sama tau. napa leh jadi macam tu
Back to top Go down
Roslan
Admin
Admin


Cancer Rooster
Posts : 116
Points : 186
Reputation : 0
Join date : 2009-04-13
Age : 35
Location : Sarawak Land Of Borneo

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Sun Sep 13, 2009 12:34 pm

pasal benda ya semua adalah terjadi kerana diri sendiri...sebab social web macam facebook, myspace even blog adalah seperti diari yang menerangkan tentang diri kita, nama, alamat, umur, email, no telefon and etc.. yang berkaitan dengan profil individu.

berlakunya kecurian identiti adalah kerana silap individu yang sendiri sebab terlalu mendedahkan maklumat peribadi kepada masyarakat umum..banyak dah kes kecurian identiti berlaku dalam negara kita,jadi saranan aku ialah supaya berhati2 bila memberi maklumat peribadi kepada sesetengah web yang memerlukan maklumat peribadi untuk tujuan register or subscribe or etc..

kepada bloggers, blog umpama catatan harian tak lebih tak kurang macam e-diari kehidupan kita.pernah berlaku kes-kes samun dimana pengintip mengintip pergerakkan mangsa melalui blog harian mangsa..di mana tempat tinggal, tempat kerja, tempat selalu lepak,masa balik kerja dan sebagai nya yang berkaitan dengan kehidupan seharian mangsa..

gunalah kemudahan internet dengan cara yang betol..saya baru saja mengenali internet ini semenjak tahun 1998,jadi masih cetek lagi pengalaman tentang dunia IT ini..

renung-renungkan lah....
selamat mengenai dunia IT..
Back to top Go down
http://pppsarawak.darkbb.com
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Mon Sep 14, 2009 1:11 pm

brgn/machine2 madical kita pakai tu 80% ciptaan org yahudi kawan~~ apa boleh buat, itu aja yg kita ada.

perasan x selalu nya 'user guide' alat medical kita mesti ada macam2 bahasa kan? so, cari la bahasa 'jude' mesti ada.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Mon Sep 14, 2009 1:15 pm

dedahkan profile kita dlm internet, kita dedahkan diri kita ke seluruh dunia.

so, pandai2 la jaga diri. anything can happen selagi ada 'genius' dlm dunia ini.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
musrgmude
Regular Forumer
Regular Forumer


Aries Dog
Posts : 214
Points : 210
Reputation : 3
Join date : 2009-06-11
Age : 34
Location : KK Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Mon Sep 14, 2009 1:17 pm

Kasihan melihat penderitaan rakyat palestin...
Majukan diri kita seberapa banyak yang boleh...supaya kita tidak ditindas di kemudian hari...
Back to top Go down
bernxrd dst
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Libra Buffalo
Posts : 129
Points : 133
Reputation : 0
Join date : 2009-08-01
Age : 31
Location : KK.NANGA MERIRAI KAPIT

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Mon Sep 14, 2009 3:08 pm

mlihat sdut pandangan psitif..... x ngatif ...
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Thu Sep 17, 2009 12:17 pm

see the bright side......vaksin yang kkm pakai hari2 pun orang yahudi yang cipta........
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Thu Sep 17, 2009 12:42 pm

betul, kita x dpt lari dari tempias jude..

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
anak umbong
VIP Forumer
VIP Forumer


Libra Buffalo
Posts : 495
Points : 581
Reputation : 3
Join date : 2009-05-18
Age : 31
Location : KK NANGA ENSIRING,JULAU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Thu Sep 17, 2009 1:42 pm

SORRY TUAN / PUAN - FAKTA INI MUNGKIN BERBAU PERKAUMAN DAN TIDAK SEPATUT NYA DI FORUMKAN...
Back to top Go down
wahab
New Forumer


Leo Goat
Posts : 40
Points : 40
Reputation : 0
Join date : 2009-09-15
Age : 49
Location : sarawak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Thu Sep 17, 2009 4:48 pm

apa-apa pun kalau yang mendatangkan kebaikan kepada insan,ia dianggap pahala..........kita semua kan dari emak dan bapa,cuma yang berbeza adalah bangsa,kadang-kadang kita lebih tajam melihat yang jauh sedangkan yang di depan mata malas nak ambil peduli.
Back to top Go down
wahab
New Forumer


Leo Goat
Posts : 40
Points : 40
Reputation : 0
Join date : 2009-09-15
Age : 49
Location : sarawak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Thu Sep 17, 2009 5:00 pm

stop racism! be open minded.....1 Malaysia pun digarap dari 1 Israel.....keliru sampey sik tauk pusak dengan mayau
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Fri Sep 18, 2009 7:27 pm

...........take the positif side..........
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Mon Oct 12, 2009 9:06 am

...open minded..yang baik kita pakai..yang buruk kita abai..setiap penilaian perlu pemikiran yang rasional dan profesional..kejahatan dan kebaikan berada di mana2..tak kira siapa dan asal usulnya..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Mon Oct 19, 2009 11:54 am

x da sumber dpt sahkan berita tok, lagi pun kalo betul ini ialah cara yahudi begerak, da lama web master/kerajaan UN block application ni.

sampai now pun c da pun kena block? i pun pakai FB juga.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Mon Oct 19, 2009 11:56 am

lagipun sumber tu dari web org2 pembangkang kerajaan kita. ni buatkan i 50/50 utk pecaya berita org ganu tu~

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
polok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Libra Pig
Posts : 136
Points : 136
Reputation : 4
Join date : 2009-09-05
Age : 33
Location : serian

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Mon Oct 19, 2009 12:25 pm

macam2.............
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Mon Oct 19, 2009 12:41 pm

....jangan percayakan internet 100%..banyak auta dari nyata..mesti pandai menilai..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Tue Oct 20, 2009 11:15 am

betul parr~

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Tue Oct 20, 2009 11:49 am

nyak ya..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Sun Oct 25, 2009 5:45 pm

...........see the brighter side.......
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!   Today at 4:13 pm

Back to top Go down
 
Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!
View previous topic View next topic Back to top 
Page 1 of 2Go to page : 1, 2  Next
 Similar topics
-
» Mati Ketawa Cara Yahudi
» facebook, myspace, email
» One of our Facebook friends is requesting prayer
» bagaimana cara mengamalkan al Qur'an
» Bagaimana cara menghapus dosa muslim SETELAH naik haji ???

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak :: :: Dust Bin :: Dust Bin Forum-
Jump to: