:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak ::

:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak Portal::
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Navigation
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» PPP new website..
Fri Sep 09, 2016 2:12 pm by Jay Amarda

» SELAMAT HARI PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN 2016
Tue Mar 08, 2016 8:38 pm by Jay Amarda

» Pegawai Perubatan di KK/K1M/KKIA
Sat Jan 09, 2016 10:37 pm by Jay Amarda

» MERRY CHRISMAT & HAPPY NEW YEAR 2016
Tue Dec 22, 2015 9:39 am by Jay Amarda

» PENGALAMAM DENGAN PERKHIDMATAN DOKTOR UDARA
Thu Dec 10, 2015 11:41 am by Jay Amarda

» Lastest Update and News for PPP
Thu Dec 10, 2015 8:03 am by Jay Amarda

» PPP BOLEH JADI PEGAWAI PERUBATAN
Sun Jul 19, 2015 8:21 pm by Aisyah98

» DEGREE FOR PPP. APA BIDANG YANG BERKAITAN
Sun Jul 19, 2015 8:18 pm by Aisyah98

» Visual Studio 2010 Free Download Full Version With Crack For Windows 7 64 Bit
Wed Mar 19, 2014 3:42 pm by maddprym

» perkembangan terkini naiktaraf KK Lubok Antu
Thu Oct 10, 2013 8:31 am by Roslan

» Helo...2013
Fri Jul 26, 2013 2:28 am by plus100lewishamiltonamat@

» FAIL MEJA UNTUK SEMUA
Sun Apr 07, 2013 4:02 pm by Amin zafri

» org baru...
Sat Feb 23, 2013 5:32 pm by arm S'h

» SURAT PEKELILING KETUA PENGARAH KESIHATAN MALAYSIA BIL.4/2009 PELAKSAAN PERKHIDMATAN KESIHATAN BERINTEGRASI(BERSEPADU)DI KLINIK KESIHATAN.
Sat Dec 08, 2012 2:02 pm by desmond edward

» PENDAFTARAN PERSATUAN PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK
Tue Nov 06, 2012 10:23 am by Roslan

» Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!
Wed Oct 24, 2012 1:46 am by anak pisang

» canon EOS 450D
Wed Oct 24, 2012 1:40 am by anak pisang

» TB Drugs Protocol
Wed Oct 24, 2012 1:39 am by anak pisang

» WANITA DAKWA SAKIT KULIT ANGKARA UBAT HOSPITAL.
Wed Oct 24, 2012 1:37 am by anak pisang

» REFERENDUM: MENGKAJI DAN MENJENAMA SEMULA NAMA JAWATAN ‘PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN’ KEPADA SATU NAMA YANG LEBIH SIGNIFIKAN
Wed Oct 24, 2012 1:32 am by anak pisang

Similar topics
Affiliates














Follow us on Twitter


 



Share | 
 

 Thanks To Student PPP Perempuan

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2
AuthorMessage
Amin zafri
User Forumer
User Forumer


Leo Cat
Posts : 57
Points : 60
Reputation : 0
Join date : 2009-12-30
Age : 41
Location : Taiping, Perak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Thanks To Student PPP Perempuan   Thu Jan 14, 2010 10:57 pm

Syabas tn!

Kalau tn berminat untuk menjadi pengajar secara sepenuh masa, dapatkan degree dahulu. Kita ada KSKB di Kuching dan Sabah. Dekat dah tu. Kalau berminat, sampai masanya, nanti saya minta tolong SUB Bahagian Pengurusan Latihan. Tn timba pengalaman dan lepas tu boleh buat pilihan sama ada kekal dalam perkhidmatan awam atau joint IPTS. Pencen dapat dan gaji di IPTS pun dapat. Kolej i-System tengah mencari-cari PPP yang ada ijazah untuk jadi pensyarahnya. Tn juga boleh tanya jika ingin berkhidmat sebagai CI, itu tak perlu ijazah dan tak perlu berhenti daripada perkhidmatan awam. Minta sahaja kebenaran atau kelulusan daripada jabatan untuk membuat kerja sambilan seperti mana yang termaktub di dalam Perintah-Perintan Am (Kelakuan & Tatatertib). Kalau lulus ia tidak menjadi kesalahan. Banyak PPP di semenanjung yang jadi CI selepas waktu kerja hakikinya. Gaji CI? Sama macam gaji tn dapat sekarang, itu baru 1 kolej, kalau lepas ni ada banyak lagi kolej... termuntah tn. Bukan sahaja menjadi CI kepada PPP malah kepada profesion lain dan lain-lain IPT yang memerlukan khidmat tn sebagai CI.

Apa pun, tahniah dan selamat bertugas di tempat baru.

Amin Zafri Bin Abd Rahman
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Thanks To Student PPP Perempuan   Fri Jan 15, 2010 8:14 am

from mouse to keyboard..i started to write..

untuk pengetahuan SPPPM di kuching swk tgh bermulanya satu revolusi baru yg sekian lama dinantikan oleh PPP apabila phak Mahsa telah bersetuju utk memberi Degree kepada PPP dlm bidang BIO sains..dgn berbekalkan kos rm 12000++..dan tempoh 2 tahun secara PJJ pula tu..blajar kat Hotel..perrr..mgkin agak berbaloi bagi PPP..

soo..boleh tak SPPPM ulaskan sedikit tentang degree ini dan ke mana arah tuju nya bila degree ini dah diperolehi?..itupun jika saudara SPPPM ada mendengar tentang degree ini yg mana akan bermulanya kelas pertama di kuching pada 25 hb ini.."if im not mistaken"..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
Amin zafri
User Forumer
User Forumer


Leo Cat
Posts : 57
Points : 60
Reputation : 0
Join date : 2009-12-30
Age : 41
Location : Taiping, Perak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Thanks To Student PPP Perempuan   Fri Jan 15, 2010 3:04 pm

Saya tidak begitu pasti dengan Degree yang polzdscholzd maklumkan. Ia bukan inisiatif PPPM. PPPM akan mengambil kira sesuatu degree yang mempunyai kaitan dan hala tuju PPP. Dalam hal ini saya tidak tahu siapa wakil PPP yang berbincang hal degree yang dimaksudkan ini. Harus diingat, orang buat business akan kata apa sahaja asalkan duit mashuk. Last2 PPP juga yang terkena. Dengar sahaja Degree Bio Sains saya nyatakan bahawa ia bukan degree yang ditakrifkan berkaitan dengan PPP. KKM awal-awal lagi dah tolak degree Bio Sains dikaitkan berkaitan dengan tugas PPP. Kalau Bio Medik, adalah tempiasnya sikit tetapi Bio Sains tu susah nak cakap. Tapi kalau sekadar nak dapat degree kemudian ingin berkhidmat dengan Swasta atau IPTS, ok, buat lah. Kalau nak guna untuk perkembangan kerjaya dalam perkhidmatan awam, kena ada degree yang telah sah ditakrifkan berkaitan DAN diiktiraf oleh JPA. Jangan kira sangat pasal kos. Kalau kos kecil tapi tak boleh ke mana-mana dalam perkhidmatan awam (jika pilih kekal dalam perkh. awam) apa gunanya. Siapa yang berhak bercakap pasal Degree yang ditakrifkan berkaitan, bukan IPTS, bukan Hospital, bukan syarikat tetapi Lembaga (saya salah seorang) atau PPPM (saya salah seorang).

Oklah, saya tak mahu ulas panjang di sini kerana topik forum ini Thanks To Student PPP Perempuan. Ia tak sesuai. Saya ada jelaskan pasal degree dalam Brita Terkini PPP, tengok di situ.

Amin Zafri Bin Abd Rahman
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Thanks To Student PPP Perempuan   Fri Jan 15, 2010 3:49 pm

terima kasih atas pandangan Tuan..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
brutalz
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Virgo Pig
Posts : 147
Points : 150
Reputation : 3
Join date : 2009-09-18
Age : 33
Location : Pesisir Pantai

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Thanks To Student PPP Perempuan   Mon Jan 18, 2010 6:00 pm

Thanks to Student PPP wanita kerana menaikkan semangat PPP lelaki untuk berjuang dalam proession ini agar ada persaingan yg sihat. Mmbuka minda PPP lelaki bahawa profssion ini juga utk wanita dan bkn utk lelaki shja. Memberi kesedaran kepada warga PPP bahawa profession ini merupakan kerjaya yg menyeronokan dan yakin bahawa proffesion ini akan terus berkembang sejajar dengan arus kemodenan ini bukan masih di zaman jepon .
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Thanks To Student PPP Perempuan   Mon Jan 18, 2010 6:31 pm

benar kat brutalz ya..PPP ompuan mesti more brutal utk menempuh semua tugas2 PPP yg sekian lama telah dimonopoli oleh kaum lelaki..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
brutalz
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Virgo Pig
Posts : 147
Points : 150
Reputation : 3
Join date : 2009-09-18
Age : 33
Location : Pesisir Pantai

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Thanks To Student PPP Perempuan   Tue Jan 19, 2010 10:08 pm

Memecah monopoli bahawa kebanyakan PPP berkahwin dgn JM dan SN.. sekarang ni PPP boleh cari jodoh dengan PPP female...
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Thanks To Student PPP Perempuan   Thu Jan 21, 2010 12:39 pm

boleh2 bro..ko bilaagi..2gu PPP ompuan kuar kah???hehe

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
brutalz
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Virgo Pig
Posts : 147
Points : 150
Reputation : 3
Join date : 2009-09-18
Age : 33
Location : Pesisir Pantai

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Thanks To Student PPP Perempuan   Thu Jan 21, 2010 7:24 pm

Lesen dah x dpt renew gik dah pol... kenak blacklist dah... dah ada pangkat ku dah... 3 bln baru naik pangkat... eeee..
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: Thanks To Student PPP Perempuan   Sun Jan 24, 2010 1:22 pm

yeke..hahhaha..ngena ambai lalai u..kekeke

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: Thanks To Student PPP Perempuan   Today at 4:27 am

Back to top Go down
 
Thanks To Student PPP Perempuan
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 2Go to page : Previous  1, 2
 Similar topics
-
» 2012 MEPI Student Leaders Program
» adakah nabi yang berjenis kelamin perempuan?
» Ternyata Perempuan Kristen pun Wajib Memakai Kerudung Menurut Korintus 11:5
» deenee vs cain ; Poligami dan Poliandri, antara Islam, Keadilan dan Kesetaraan Terhadap Perempuan
» Japanese names ... just curious

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak :: :: General Forum :: Sembang - Sembang Kosong-
Jump to: