:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak ::

:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak Portal::
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Navigation
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» PPP new website..
Fri Sep 09, 2016 2:12 pm by Jay Amarda

» SELAMAT HARI PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN 2016
Tue Mar 08, 2016 8:38 pm by Jay Amarda

» Pegawai Perubatan di KK/K1M/KKIA
Sat Jan 09, 2016 10:37 pm by Jay Amarda

» MERRY CHRISMAT & HAPPY NEW YEAR 2016
Tue Dec 22, 2015 9:39 am by Jay Amarda

» PENGALAMAM DENGAN PERKHIDMATAN DOKTOR UDARA
Thu Dec 10, 2015 11:41 am by Jay Amarda

» Lastest Update and News for PPP
Thu Dec 10, 2015 8:03 am by Jay Amarda

» PPP BOLEH JADI PEGAWAI PERUBATAN
Sun Jul 19, 2015 8:21 pm by Aisyah98

» DEGREE FOR PPP. APA BIDANG YANG BERKAITAN
Sun Jul 19, 2015 8:18 pm by Aisyah98

» Visual Studio 2010 Free Download Full Version With Crack For Windows 7 64 Bit
Wed Mar 19, 2014 3:42 pm by maddprym

» perkembangan terkini naiktaraf KK Lubok Antu
Thu Oct 10, 2013 8:31 am by Roslan

» Helo...2013
Fri Jul 26, 2013 2:28 am by plus100lewishamiltonamat@

» FAIL MEJA UNTUK SEMUA
Sun Apr 07, 2013 4:02 pm by Amin zafri

» org baru...
Sat Feb 23, 2013 5:32 pm by arm S'h

» SURAT PEKELILING KETUA PENGARAH KESIHATAN MALAYSIA BIL.4/2009 PELAKSAAN PERKHIDMATAN KESIHATAN BERINTEGRASI(BERSEPADU)DI KLINIK KESIHATAN.
Sat Dec 08, 2012 2:02 pm by desmond edward

» PENDAFTARAN PERSATUAN PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK
Tue Nov 06, 2012 10:23 am by Roslan

» Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!
Wed Oct 24, 2012 1:46 am by anak pisang

» canon EOS 450D
Wed Oct 24, 2012 1:40 am by anak pisang

» TB Drugs Protocol
Wed Oct 24, 2012 1:39 am by anak pisang

» WANITA DAKWA SAKIT KULIT ANGKARA UBAT HOSPITAL.
Wed Oct 24, 2012 1:37 am by anak pisang

» REFERENDUM: MENGKAJI DAN MENJENAMA SEMULA NAMA JAWATAN ‘PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN’ KEPADA SATU NAMA YANG LEBIH SIGNIFIKAN
Wed Oct 24, 2012 1:32 am by anak pisang

Similar topics
Affiliates














Follow us on Twitter


 



Share | 
 

 PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3
AuthorMessage
s.y.s
Regular Forumer
Regular Forumer


Posts : 283
Points : 278
Reputation : 3
Join date : 2009-06-09
Location : daerah simunjan

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Sun Oct 04, 2009 1:43 am

au...suar dalam daun oisang.
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Sun Oct 04, 2009 10:13 am

gatal pelir kena daun pisang, kena la daun bukai~ daun bungkang ka~

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
s.y.s
Regular Forumer
Regular Forumer


Posts : 283
Points : 278
Reputation : 3
Join date : 2009-06-09
Location : daerah simunjan

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Sun Oct 04, 2009 10:33 am

da kebal meh...nadai g gatal.ti daun keladi br ka gatal.
Back to top Go down
indai dom
New Forumer


Posts : 1
Points : 5
Reputation : 0
Join date : 2009-10-04

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Sun Oct 04, 2009 5:25 pm

Adenan wrote:
Jangan dibiarkan sidak misi jak dapat kemudahan dan kelebihan macam ya, apa kurangnya PPP. Cuba kita lihat peranan dan tugasan PPP di sarawak, apa yang kita polah semuanya kerja doktor dan misi, cuba sik ada PPP di sarawak apa akan terjadi. Putus sik perkhidmatan kesihatan di Sarawak tok.

sukati jak madah, mun PPP sikda alu lumpuh la perkhidmatan perubatan di sarawak tok.. sikda kitak org pun dapat juak kamek org yg tinggal di klinik molah kerja.. sik juak tutup klinik.. apa la yg didengki gilak dgn dak misi tok.. polah kerja masing2 jgn suka suka dengki dgn misi, kelak kenak PUGAI sidak misi, sik bertangga kitak dak drissa tok ngikut dr belakang!!
Back to top Go down
ithinkdifferent
New Forumer


Posts : 17
Points : 35
Reputation : 3
Join date : 2009-09-30
Location : KK Tepus, Sibu

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Sun Oct 04, 2009 9:36 pm

Surat DMO Sibu Ruj PKB3/PKK/58/09/01 bertarikh 17 September 2009 :

PERKHIDMATAN PERAWATAN KES SELEPAS WAKTU PEJABAT DAN ESCORT PESAKIT KE HOSPITAL

2. Adalah dimaklumkan semua perkhidmatan perawatan kes selepas pejabat mesti dirawat oleh Penolong Pegawai Perubatan dan jika perlu, dibantu oleh Penolong Pegawai Perubatan (2nd call) bagi klinik yang mempunyai 2 orang Penolong Pegawai Perubatan. Dalam keadaan seperti 'mass accident', Jururawat boleh dipanggil untuk membantu perawatan.

3. Untuk kes-kes kecemasan obstetrik, Penolong Pegawai Perubatan dikehendaki membantu jururawat yang bertugas pada masa tersebut.

Rasional menurut Matron Chai Nyuk Moi (U44) PKB Sibu : Jururawat tidak ada lesen merawat pesakit kecuali KEADAAN MCH YANG BIASA.
Back to top Go down
anak umbong
VIP Forumer
VIP Forumer


Libra Buffalo
Posts : 495
Points : 581
Reputation : 3
Join date : 2009-05-18
Age : 31
Location : KK NANGA ENSIRING,JULAU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Sun Oct 04, 2009 9:56 pm

apala...x profesional lalu gaduh benda cmtok..PPP ka,SN ka..Attendant ka..smua pentingla...kerjasama bpasukan...
Back to top Go down
musrgmude
Regular Forumer
Regular Forumer


Aries Dog
Posts : 214
Points : 210
Reputation : 3
Join date : 2009-06-11
Age : 34
Location : KK Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Mon Oct 05, 2009 1:20 am

Dah jadi lumrah manusia, masing2 ada pendapat atau komen...sik kiralah ianya negatif atau positif...
Yang pastinya, polah jak kerja dengan ikhlas & amanah, sbb kerja dlm bidang perubatan memang lebih tekanan berbanding kerja lain...
Pasal kitakrg nak bertengkar ya, memang sikda faedah langsung, betul2 mencerminkan peribadi masing2...
nak berlaga...buang masa, sik da faedah, hidup masih juak kedak ya, sik berubah...sik percayak??? cermin diri sendirilah, sik kiralah PPP, misi, PPK driver, Mo...sama jak...semuanya situasi kalah-kalah...sebab apa...gaji kecik, kerja banyak...hari2 merawat pesakit sampe muka sik pandey senyum agik...coba pergi hosp swasta semua staff senyum, sbb apa? gaji besar........
Back to top Go down
s.y.s
Regular Forumer
Regular Forumer


Posts : 283
Points : 278
Reputation : 3
Join date : 2009-06-09
Location : daerah simunjan

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Mon Oct 05, 2009 8:54 am

au..bena pa d pdh ktk mus....x da guna bertengkar pasal benda kedak tok. sampe mggu dpn , tahun dpn pun x akn abis. buang masa je.sbb masing2 x mau kalah.yang penting kita semua berkerjasama..pa yang kurang kita tambahkan. sama2 mencari jalan penyelesaian dgn cara yang baik.
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Mon Oct 05, 2009 11:32 am

indai dom wrote:

sukati jak madah, mun PPP sikda alu lumpuh la perkhidmatan perubatan di sarawak tok.. sikda kitak org pun dapat juak kamek org yg tinggal di klinik molah kerja.. sik juak tutup klinik.. apa la yg didengki gilak dgn dak misi tok.. polah kerja masing2 jgn suka suka dengki dgn misi, kelak kenak PUGAI sidak misi, sik bertangga kitak dak drissa tok ngikut dr belakang!!

siapa pompuan tok ho?

be professional sikit la ho~

kami org bukan nya DENGKI dgn kitak org ya, kami org tok MEMBELA NASIB kami org tok & tujukan nasib kami org tok kpd pihak ORG ATASAN kami oii~~

bukan nya DENGKI dgn ktk org misi. apa nak di dengki sgt? bini i misi juga ba~~
kami cuma AMBIK CONTOH macam misi ni byk sgt kemudahan/elaun khas dpt, tapi kami org (deresa) yg kerja sama level dgn ktk org, x dipandang sgt oleh org atas kat luar sana tu~~

bukan nya nak kutuk kerja ktk org misi~ ada ka ko dengar kami org KUTUK kerja misi??? ada??? yg kami org sebut tok hanya la KEMUDAHAN KTK ORG yg kami org x dpt~~ faham sayang~~??

hal KEMUDAHAN/ELAUN KHAS tok politik & org atas ja dpt buat keputusan, bukan nya level kita sayang~ jadi x perlu la nak dengki sana, dengki sini~

kita ni sana cari makan~ cuma kami nak fight utk hak kami saja, bukan DENGKI dgn ktk org ya~

sorry ye mun kasar kata, memang tok cara i beterus terang~~

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Mon Oct 05, 2009 11:39 am

kalo i gengki dgn misi, maksud nya i dengki dgn bini i la?

think professional la sayang~~ kita ni 'org bawah', 'org atas' ja dpt hidupkan periuk nasi kita oii~~ kalo 'org atas' bunuh kita, habis la~

so, be professional, kita ni 1 perahu ba, kalo kurang satu part, semua nya cacat. jadi hargailah team member kita.

sebab kita:

"saya yg menurut perintah" Cool

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
anak pisang
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Taurus Rooster
Posts : 642
Points : 637
Reputation : 2
Join date : 2009-05-21
Age : 35
Location : HQ

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Mon Oct 05, 2009 2:51 pm

yala kitak orang tuk.... dari dulu lagi pasal misi pasal PPP la.. apa kena semua ni... apa lah cuma la profesional sikit... apa semua kerja ni kerana nak berebut pangkat ker.. apasal masa masuk interview dulu cakap sanggup apa saja... dah jadi staff setahun dua dah mula macam macam... mana sifat korang semua,,, mana yang kamu semua janjikan dulu... bukan main lagi masa nak masuk kolej... plz lah cukup lah benda macam ni... PPP ada kelebihan MISI pun ada kelebihan kenapa tak saling memahami.. ada jodoh kawin... jangan asik macam anjing dengan kucing saja.. padahal kita kerja sebumbung... bina lah jabatan yang kuat. ini tak ada saja yang boleh melemahkan semangat orang... macam mana nak sahut cabaran PM kita untuk wujudkan masyarakat 1(one) malaysia
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Mon Oct 05, 2009 3:59 pm

betul nya~ jgn salah faham, kita ni satu bumbung.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
wahab
New Forumer


Leo Goat
Posts : 40
Points : 40
Reputation : 0
Join date : 2009-09-15
Age : 49
Location : sarawak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Mon Oct 05, 2009 4:59 pm

pok...kita sama-sama makan gaji,dolok kita mintak kerja serta dengan training bukannya kerja carik kita,sebolehnya syukur apa yang kita dapat,dolok makan gaji sik sampey RM1500 mula kerja(skim lamak-80'an),kinek tok gaji besar pun nak besar agik(periok besar),kadang-kadang malu juak nangar attendan lebih dari kita(business),mun di fikir-fikir,serba-serbi sik cukup,nafsu kita yang nak lebih...pasal SN,sidaknya dapat kerana union sidak boleh dikategori pendesak peringkat kebangsaan,PPP ada union tapi under par.....renunglah,kita nak nyalah sapa.....!?union?KKM?PPPK?dirik empun. (ps:...nang cukup jak-jak...)
Back to top Go down
bernxrd dst
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Libra Buffalo
Posts : 129
Points : 133
Reputation : 0
Join date : 2009-08-01
Age : 31
Location : KK.NANGA MERIRAI KAPIT

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Mon Oct 05, 2009 5:29 pm

btul kata cip wahab... org senior.. pglman byk g ..dl mkan grma.. ...aii.. apsal aku sik dberi gram awl2 lhr.. alih2 susu lembu. haha
Back to top Go down
simon blun
Moderator
Moderator


Aquarius Rat
Posts : 173
Points : 294
Reputation : 11
Join date : 2009-05-04
Age : 56
Location : Hospital Umum Sarawak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Mon Oct 05, 2009 8:02 pm

We PPP are all professional, pleased kindly mind your languages in this FORUM.Do not compared our duties and responsibilities with nurses because. Masing - masing ada kelebihan sendiri. We need each other. Ingat budaya korporat,.... KERJA BERPASUKAN
Back to top Go down
anak umbong
VIP Forumer
VIP Forumer


Libra Buffalo
Posts : 495
Points : 581
Reputation : 3
Join date : 2009-05-18
Age : 31
Location : KK NANGA ENSIRING,JULAU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Mon Oct 05, 2009 8:25 pm

manusia mmg sentiasa x penah puas hati..tamak..hahahaha
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Tue Oct 06, 2009 10:07 am

auk la~ kita sentiasa dekat dgn misi ba~

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Tue Oct 13, 2009 10:41 pm

........1MALAYSIA.........rakyat didahulukan,walaupun kerja 1 bumbung, tapi tak semestinya 1 bulu...........tak apa, setiap orang yang rajin berusaha akan mendapat ganjaran yang setimpal...........kalau tak terima kat duniawi, tuhan boleh bagi.........tuhan maha adil...........kerja berpasukan...........
Back to top Go down
brutalz
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Virgo Pig
Posts : 147
Points : 150
Reputation : 3
Join date : 2009-09-18
Age : 33
Location : Pesisir Pantai

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Tue Oct 13, 2009 11:23 pm

bagaimana pun saya berbangga dengan profession PPP ini. Banyak kemajuan dah tercapai. PPP ibarat serba boleh sekarang ni. Rujuk lah PPP yg berkebolehan di bidang Ortopedik , Mata, Kardiologi, Anesthesia, ENT. Kita PPP mmg serba boleh. Tahniah PPP.
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Today at 4:22 am

Back to top Go down
 
PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP
View previous topic View next topic Back to top 
Page 3 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3
 Similar topics
-
» bendera hitam dari timur
» Menjaga Kemaluan dari budak?
» tips sukses bertobat dari perzinahan
» F-22 vs RHCP: Pernahkan nabi2 yahudi yang beragama ISLAM pergi ke mekkah untuk beribadah haji mengitari batu dari syurga kabah ???
» Dari Dulu Sampai Sekarang Katolik Bermasalah Fatal

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak :: :: General Forum :: Berita Semasa-
Jump to: