:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak ::

:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak Portal::
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Navigation
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» PPP new website..
Fri Sep 09, 2016 2:12 pm by Jay Amarda

» SELAMAT HARI PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN 2016
Tue Mar 08, 2016 8:38 pm by Jay Amarda

» Pegawai Perubatan di KK/K1M/KKIA
Sat Jan 09, 2016 10:37 pm by Jay Amarda

» MERRY CHRISMAT & HAPPY NEW YEAR 2016
Tue Dec 22, 2015 9:39 am by Jay Amarda

» PENGALAMAM DENGAN PERKHIDMATAN DOKTOR UDARA
Thu Dec 10, 2015 11:41 am by Jay Amarda

» Lastest Update and News for PPP
Thu Dec 10, 2015 8:03 am by Jay Amarda

» PPP BOLEH JADI PEGAWAI PERUBATAN
Sun Jul 19, 2015 8:21 pm by Aisyah98

» DEGREE FOR PPP. APA BIDANG YANG BERKAITAN
Sun Jul 19, 2015 8:18 pm by Aisyah98

» Visual Studio 2010 Free Download Full Version With Crack For Windows 7 64 Bit
Wed Mar 19, 2014 3:42 pm by maddprym

» perkembangan terkini naiktaraf KK Lubok Antu
Thu Oct 10, 2013 8:31 am by Roslan

» Helo...2013
Fri Jul 26, 2013 2:28 am by plus100lewishamiltonamat@

» FAIL MEJA UNTUK SEMUA
Sun Apr 07, 2013 4:02 pm by Amin zafri

» org baru...
Sat Feb 23, 2013 5:32 pm by arm S'h

» SURAT PEKELILING KETUA PENGARAH KESIHATAN MALAYSIA BIL.4/2009 PELAKSAAN PERKHIDMATAN KESIHATAN BERINTEGRASI(BERSEPADU)DI KLINIK KESIHATAN.
Sat Dec 08, 2012 2:02 pm by desmond edward

» PENDAFTARAN PERSATUAN PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK
Tue Nov 06, 2012 10:23 am by Roslan

» Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!
Wed Oct 24, 2012 1:46 am by anak pisang

» canon EOS 450D
Wed Oct 24, 2012 1:40 am by anak pisang

» TB Drugs Protocol
Wed Oct 24, 2012 1:39 am by anak pisang

» WANITA DAKWA SAKIT KULIT ANGKARA UBAT HOSPITAL.
Wed Oct 24, 2012 1:37 am by anak pisang

» REFERENDUM: MENGKAJI DAN MENJENAMA SEMULA NAMA JAWATAN ‘PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN’ KEPADA SATU NAMA YANG LEBIH SIGNIFIKAN
Wed Oct 24, 2012 1:32 am by anak pisang

Similar topics
Affiliates














Follow us on Twitter


 



Share | 
 

 PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
AuthorMessage
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Fri Sep 04, 2009 12:24 pm

....KIRA U41 DAN KE ATAS DAH ADA POWER RANGERS.....
Back to top Go down
kesulai malam
Regular Forumer
Regular Forumer


Posts : 250
Points : 247
Reputation : 0
Join date : 2009-08-17

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Fri Sep 04, 2009 3:52 pm

ha ha ada spiderman....nanti kena saman.
Back to top Go down
ghombau85
New Forumer


Sagittarius Buffalo
Posts : 27
Points : 29
Reputation : 3
Join date : 2009-09-01
Age : 31
Location : tidak diketahui

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Sun Sep 06, 2009 9:53 pm

aku skong korang sume...cdh aku tgk jawatan kite ni..di smnnajung,MA hanye triage ptient dan xdpt buat ape2 tnpa dktor.sume kputusan dktor yg buat,tp si srwak ni,kita lah MA yg brkebolehan utk buat sumenye...kita btangungjwb atas sume pnduduk kpg..tp gaji hampeh..yg di hulu lg teruk,nak kluar g amik ubat,brmasaalah..xde elaun utk refer ptient..juz claim,tp claim nak msuk kne tnggu berbulan2..sapa tahan????????????????kita smua ada tnggungjwb,bkn hnya pda rkyat tp pada di sndri..yg dh brkluarga trpksa brjauhan..yg dh beristri mcm mane???kita ptut brsuara utk mndpat royalti kita.pihak krajaan kesihatan malaysia buat kputusan hnya berpandukan MA di smnnjung,tp diorng x tahu apa yg kita hdapi disini...
Back to top Go down
musrgmude
Regular Forumer
Regular Forumer


Aries Dog
Posts : 214
Points : 210
Reputation : 3
Join date : 2009-06-11
Age : 34
Location : KK Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Sun Sep 06, 2009 10:27 pm

Betol tu tuan...kita lah yang mendahulukan rakyat, tapi apa yang kita dapat, raya terpaksa sorang2 di klinik...org lain setahun sekali berkumpul bersama keluarga, tapi kita...??????....apa boleh buat nak jaga periok nasik...tapi sampai bila kita mendapat ganjaran yg tidak setimpal...ada patient ada claim, takde patient, takda lah claim. Nak kluar stesyen takut ada yang nak berubat...
-sekarang kita hidup dlm era moden, fleksibel & berpengetahuan, bukan macam zaman paleo... semua org bijak menilai dan mengadaptasi kerja dengan ganjaran- tapi tak apalah, semoga PPP bekerja dengan niat ikhlas, mudahan ianya dibalas dgn balasan yg setimpal oleh yang maha esa sahaja...Amin...
Back to top Go down
polok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Libra Pig
Posts : 136
Points : 136
Reputation : 4
Join date : 2009-09-05
Age : 33
Location : serian

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Sun Sep 06, 2009 11:57 pm

yup...ppp da best...aku bersimpatila terhadap kawan2 kita yang bekerja jauh di pedalaman..jauh dari keluarga...tapi bagi yang jenis venture, mmg ia adalah pengalaman yang amat menyeronokkan
Back to top Go down
kesulai malam
Regular Forumer
Regular Forumer


Posts : 250
Points : 247
Reputation : 0
Join date : 2009-08-17

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Mon Sep 07, 2009 1:05 am

ha jangan ingat pasal gaJI SAJA
Back to top Go down
ghombau85
New Forumer


Sagittarius Buffalo
Posts : 27
Points : 29
Reputation : 3
Join date : 2009-09-01
Age : 31
Location : tidak diketahui

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Mon Sep 07, 2009 3:42 pm

mmg mnyeronokkan,,tp smpai ble nak sronok..last2 idup kita sndri yg xteratur...org atsan cume tau complain jer....trun konsultansi suh kite bngkitkan pkare yg brmasaalah di klinik,tp asyik bincang pkara yg sama shja.naik bosan dah...aku tau sume ni dihadapi oleh stiap PPP di sarawak yg keje di bahagian pedalamn...
Back to top Go down
Roland@PKBSA
New Forumer


Scorpio Cat
Posts : 17
Points : 17
Reputation : 0
Join date : 2009-08-25
Age : 41
Location : PKB Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Mon Sep 07, 2009 4:58 pm

tq geng.......saya memang menyokong semua pandangan geng-geng yang telah memberi pendapat disini.Namun diharap kita bersabar sahajalah suatu hari nanti profesion PPP pasti akan diberi perhatian khususnya kita di sarawak. Kebanyakan PPP sarawak bekerja di pendalaman bahkan ada yang onemanshow....Bayangkan....contohnya saya dahulu, bekerja selama 5 tahun di sebuah klinik seorang diri (tiada jm,attenden,driver boat dan juga pra).Semua kerja saya yang buat,umpama hidup atau mati saya pun tiada yang tahu,maklum lah tinggal di klinik seorang diri ............tau tak saya hanya dapat elaun tambahan rm 60.00 sahaja/bulan.cukupkah tu??????
Sanggupkah geng-geng kerja seorang diri di sebuah klinik?????
Saya rasa pengelaman tu tak akan saya lupakan...........dan buat warga PPP .....janganlah mudah mengaku kalah.......harapan moga rintihan kita akan diberi perihatian oleh pihak atasan ..... tq...
Back to top Go down
musrgmude
Regular Forumer
Regular Forumer


Aries Dog
Posts : 214
Points : 210
Reputation : 3
Join date : 2009-06-11
Age : 34
Location : KK Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Mon Sep 07, 2009 5:12 pm

Syabas geng...belajar dari pengalaman...
Back to top Go down
Roland@PKBSA
New Forumer


Scorpio Cat
Posts : 17
Points : 17
Reputation : 0
Join date : 2009-08-25
Age : 41
Location : PKB Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Mon Sep 07, 2009 5:29 pm

k,...mus tq......
Back to top Go down
wreig
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Taurus Dog
Posts : 179
Points : 185
Reputation : 0
Join date : 2009-05-18
Age : 34
Location : Semah In Da' House

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Thu Sep 10, 2009 4:13 pm

aku pan nda nemu nama utai ka padah ag......................
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Thu Sep 24, 2009 10:15 am

ialah, satu i kesian dgn ppp yg kat ulu nun, (long, longer, longest.) kita yg kat tempat2 macam tu, kos nak 'turun bandar' pun da sthgh atau suku dari gaji kita. apa lagi nak balik kampung/kpg mertua? habis gaji 1 bulan pakai tambang ja. (macam i, lawas-kch, tiket belon MAS 2 way da rm1+++!!)

ni kan misi2 yg kerja kat 'pusat' bandar dpt elaun besar2. apa guna elaun tu?

ada diorg turun ambik duit kat ATM pakai perahu?/jalan balak?/feri?/exprees? mana ada?
start ja muto, round2 x sampai 10min pun da sampai ATM utk cucuk gaji.
yg kita belum tentu lagi mau 'balance'kan gaji tadi utk 'tambang balik'.

yg susah nda ditolong, yg senang disuap lagi. ADIL KA? buka la mata org seberang sana oii~
jgn pandang semenajung ja oiii~ sabah/sarawak is part of you juga oiii~

buat la keputusan yg adil BOSSSSSSSSSSSSS!!!

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Thu Sep 24, 2009 10:19 am

Roland@PKBSA wrote:
tq geng.......saya memang menyokong semua pandangan geng-geng yang telah memberi pendapat disini.Namun diharap kita bersabar sahajalah suatu hari nanti profesion PPP pasti akan diberi perhatian khususnya kita di sarawak. Kebanyakan PPP sarawak bekerja di pendalaman bahkan ada yang onemanshow....Bayangkan....contohnya saya dahulu, bekerja selama 5 tahun di sebuah klinik seorang diri (tiada jm,attenden,driver boat dan juga pra).Semua kerja saya yang buat,umpama hidup atau mati saya pun tiada yang tahu,maklum lah tinggal di klinik seorang diri ............tau tak saya hanya dapat elaun tambahan rm 60.00 sahaja/bulan.cukupkah tu??????
Sanggupkah geng-geng kerja seorang diri di sebuah klinik?????
Saya rasa pengelaman tu tak akan saya lupakan...........dan buat warga PPP .....janganlah mudah mengaku kalah.......harapan moga rintihan kita akan diberi perihatian oleh pihak atasan ..... tq...

kat Long Moh ka geng? What a Face

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
wahab
New Forumer


Leo Goat
Posts : 40
Points : 40
Reputation : 0
Join date : 2009-09-15
Age : 49
Location : sarawak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Thu Sep 24, 2009 11:00 am

PPP x sama dengan Jururawat,you tanyak Jururawat sidaknya tauk sik PPP(di semenanjung)tapi PPP tauk Jururawat serta dengan kerjanya sekali.......mun kita nak orang tauk kita,kita kenak ada satu wadah(flatform) yang bagus dan senang di access,jadi cadangan kamek agar semua pandangan kita dalam forum tok di forward(online) dengan pihak yang berurusan dengan kita(union,cuepac,kkm,menteri......apa2 jak).Minta promosi web kita tok di mana-mana tapi bukan kerja sorang ajak,semua kita di sarawak tok.Buat masa orang tauk apa PPP(dresa) tapi sidak x tauk apa nak di polah PPP sebenarnya.Syabas kepada yang dah kerja ulu(long,longer,longest),mereka ini adalah yang telah matang pada usia dan pengalaman,tuhan ajak tauk camney rasanya. (ps:......saya tergolong dalam longest,Long Linau dah tenggelam oleh Bakun.......kelunan u bulak tey asap kerey nih...)
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Fri Sep 25, 2009 10:06 am

bahasa punan ka tu parr?

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
polok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Libra Pig
Posts : 136
Points : 136
Reputation : 4
Join date : 2009-09-05
Age : 33
Location : serian

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Fri Sep 25, 2009 11:53 pm

apa maksud bahasa ya?
Back to top Go down
anak pisang
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Taurus Rooster
Posts : 642
Points : 637
Reputation : 2
Join date : 2009-05-21
Age : 35
Location : HQ

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Sun Sep 27, 2009 5:37 pm

hahahhaaaa mesti best ada elaun 1000 setiap bulan parrr... anang tusah ati
Back to top Go down
lynn_85pj
New Forumer


Scorpio Buffalo
Posts : 22
Points : 18
Reputation : 0
Join date : 2009-08-09
Age : 31

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Tue Sep 29, 2009 2:08 am

sy tumpang simpati....tp kan pengalaman yg u org dpt kan lebih berharga...byk jasanya tu pada masyarakat..nmnye pon sedia utk berkhidmat...

tp kan...profesyen PPP ni harus dipandang tinggi dan diketghkan...asek2 nurse ajek yg dipuji dan diambil berat..ish x adil sungguh...smoga PPP jg dpt dipertimbangkan kewibawaannya..hihi
Back to top Go down
tutis
New Forumer


Gemini Rat
Posts : 44
Points : 42
Reputation : 0
Join date : 2009-08-17
Age : 32
Location : Emergency & Trauma ( Hosp. Sibu )

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Tue Sep 29, 2009 9:04 am

kalo dah d ulu baru tau PPP itu adalah terhebat di dalam alam....ditikam ke laut pun ppp leh jadi pulau.... ditikam kat jungle jadi...taman...
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Tue Sep 29, 2009 10:17 am

kalo dihunbam dlm GUA jadi apa ho? What a Face (cuba tanya en. Gong)

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
s.y.s
Regular Forumer
Regular Forumer


Posts : 283
Points : 278
Reputation : 3
Join date : 2009-06-09
Location : daerah simunjan

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Tue Sep 29, 2009 10:26 am

jd tarzen kot.........
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Tue Sep 29, 2009 10:30 am

apu ney~ What a Face

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
anak pisang
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Taurus Rooster
Posts : 642
Points : 637
Reputation : 2
Join date : 2009-05-21
Age : 35
Location : HQ

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Wed Sep 30, 2009 1:51 am

betul ya soh... laban ya ka kuar meh
Back to top Go down
polok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Libra Pig
Posts : 136
Points : 136
Reputation : 4
Join date : 2009-09-05
Age : 33
Location : serian

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Wed Sep 30, 2009 9:45 am

Back to top Go down
anak pisang
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Taurus Rooster
Posts : 642
Points : 637
Reputation : 2
Join date : 2009-05-21
Age : 35
Location : HQ

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Sat Oct 03, 2009 8:50 pm

heheheheh tarzan ngena suar dalam ka tuan
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP   Today at 5:52 am

Back to top Go down
 
PETIKAN DARI BERITA HARIAN 12/8/09..TOLONG BERI PANDANGAN BAGI KITA PPP
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 3Go to page : Previous  1, 2, 3  Next
 Similar topics
-
» bendera hitam dari timur
» Menjaga Kemaluan dari budak?
» tips sukses bertobat dari perzinahan
» F-22 vs RHCP: Pernahkan nabi2 yahudi yang beragama ISLAM pergi ke mekkah untuk beribadah haji mengitari batu dari syurga kabah ???
» Dari Dulu Sampai Sekarang Katolik Bermasalah Fatal

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak :: :: General Forum :: Berita Semasa-
Jump to: