:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak ::

:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak Portal::
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Navigation
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» PPP new website..
Fri Sep 09, 2016 2:12 pm by Jay Amarda

» SELAMAT HARI PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN 2016
Tue Mar 08, 2016 8:38 pm by Jay Amarda

» Pegawai Perubatan di KK/K1M/KKIA
Sat Jan 09, 2016 10:37 pm by Jay Amarda

» MERRY CHRISMAT & HAPPY NEW YEAR 2016
Tue Dec 22, 2015 9:39 am by Jay Amarda

» PENGALAMAM DENGAN PERKHIDMATAN DOKTOR UDARA
Thu Dec 10, 2015 11:41 am by Jay Amarda

» Lastest Update and News for PPP
Thu Dec 10, 2015 8:03 am by Jay Amarda

» PPP BOLEH JADI PEGAWAI PERUBATAN
Sun Jul 19, 2015 8:21 pm by Aisyah98

» DEGREE FOR PPP. APA BIDANG YANG BERKAITAN
Sun Jul 19, 2015 8:18 pm by Aisyah98

» Visual Studio 2010 Free Download Full Version With Crack For Windows 7 64 Bit
Wed Mar 19, 2014 3:42 pm by maddprym

» perkembangan terkini naiktaraf KK Lubok Antu
Thu Oct 10, 2013 8:31 am by Roslan

» Helo...2013
Fri Jul 26, 2013 2:28 am by plus100lewishamiltonamat@

» FAIL MEJA UNTUK SEMUA
Sun Apr 07, 2013 4:02 pm by Amin zafri

» org baru...
Sat Feb 23, 2013 5:32 pm by arm S'h

» SURAT PEKELILING KETUA PENGARAH KESIHATAN MALAYSIA BIL.4/2009 PELAKSAAN PERKHIDMATAN KESIHATAN BERINTEGRASI(BERSEPADU)DI KLINIK KESIHATAN.
Sat Dec 08, 2012 2:02 pm by desmond edward

» PENDAFTARAN PERSATUAN PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK
Tue Nov 06, 2012 10:23 am by Roslan

» Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!
Wed Oct 24, 2012 1:46 am by anak pisang

» canon EOS 450D
Wed Oct 24, 2012 1:40 am by anak pisang

» TB Drugs Protocol
Wed Oct 24, 2012 1:39 am by anak pisang

» WANITA DAKWA SAKIT KULIT ANGKARA UBAT HOSPITAL.
Wed Oct 24, 2012 1:37 am by anak pisang

» REFERENDUM: MENGKAJI DAN MENJENAMA SEMULA NAMA JAWATAN ‘PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN’ KEPADA SATU NAMA YANG LEBIH SIGNIFIKAN
Wed Oct 24, 2012 1:32 am by anak pisang

Similar topics
Affiliates














Follow us on Twitter


 



Share | 
 

 UNIFORM OH UNIFORM........

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
shinigami
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Leo Dog
Posts : 115
Points : 123
Reputation : 0
Join date : 2009-05-08
Age : 34
Location : Miri

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Tue Sep 22, 2009 11:43 am

Aubrey,mun sikda topi ko makei jak serban kedak Sohan Singh ya...ok apa
Back to top Go down
anak umbong
VIP Forumer
VIP Forumer


Libra Buffalo
Posts : 495
Points : 581
Reputation : 3
Join date : 2009-05-18
Age : 31
Location : KK NANGA ENSIRING,JULAU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Tue Sep 22, 2009 9:05 pm

pake jubah mcm MO...hehe..
Back to top Go down
Nick
Moderator
Moderator


Libra Rooster
Posts : 766
Points : 856
Reputation : 8
Join date : 2009-05-07
Age : 35
Location : HUM

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Wed Sep 23, 2009 6:51 am

uniform lambang kita
Back to top Go down
http://WWW.YAHOO.COM
wahab
New Forumer


Leo Goat
Posts : 40
Points : 40
Reputation : 0
Join date : 2009-09-15
Age : 49
Location : sarawak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Wed Sep 23, 2009 9:10 am

Isu tok kamek rasa dah dari zaman SPMP dolok,kos baju mun di kira baruk RM19.90 sehelai(mydin) dan seluar dalam RM70.00(sale masa perayaan),campor jadi RM90(lebih kurang)satu set,mun dua dah RM180.00,adalah lebih dalam RM40.00 ,munasabahlah apa yang kita dapat,mungkin kita boleh molah proposal atau pun resolusi mintak kementerian sik boh jak merik kain baju ngan seluar,ambik jak duit kita meli dirik empun termasuk elaun nya sekali,pernah ada dolok kasut diberik duit(reimbursement)bah!Cam ni semua,tok kita mintak lah sidak nak di Union molah kerja,AGM ari ya pun bersemangat sidak nya kempen,macam sidak UMNO di PWTC,syabas. .....(ps:minta maaf mun terlebih bahasa,selamat ari raya semua.......tahun tok molah moderate jak,budget berik Najib sik berapa,terima kasih Najib ngan kabinet nya sekali.)
Back to top Go down
anak pisang
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Taurus Rooster
Posts : 642
Points : 637
Reputation : 2
Join date : 2009-05-21
Age : 35
Location : HQ

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Thu Sep 24, 2009 2:26 am

mana la sayang
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Wed Dec 02, 2009 9:06 pm

..agik gak uniform cam drebar teksi..cuma lambang name tag and tie jak beza..mun dibuka 22 ya..nang sebijik..malu nak juak jln g aiport..ada jak org nanya mok numpang..pelik..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
brutalz
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Virgo Pig
Posts : 147
Points : 150
Reputation : 3
Join date : 2009-09-18
Age : 33
Location : Pesisir Pantai

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Sat Dec 12, 2009 7:19 pm

ibuh lupak lambag Pembantu Perubatan Jua. Tag segi tiga iya.. tak susah juak nampak beza. Pemandu teksi kebanyakan tak ber tain, tak berseterika baju. tak pakai stokin. tak pakai name tag, tak pakai neck tie. Tpi kalau pemandu teksi yang berjiwa kemas, mmg la nampak mcm PPP. Kalau pergi ke Mega Hotel di Miri,mmg ada nampak pengawal keselamatan mcm PPP. Sbb sida pun sebiji uniform mcm kita dan neck tie, dan name tag. Pernah dulu aku ikut kempen blood donor di sia pakei uniform lengkap. Di sangka supervisor Mega Hotel iya aku tok Pak Guard sida Hospital yg escort team blood donor. nang buta supervisor iya, sik patut guard kerja ambil blood pressure serta steteskop di leher. Malu juak ehhh.. ketawa terbahak sida Lab blooddonor . Semenjak dari iya aku bertekad sik pakei uniform PPP mun ke Mega Hotel. Takut di sangka staf sida yg ngular kerja.
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Sat Dec 12, 2009 7:53 pm

ha3..cian u oscar..tok lah pelik PPP uniform..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
brutalz
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Virgo Pig
Posts : 147
Points : 150
Reputation : 3
Join date : 2009-09-18
Age : 33
Location : Pesisir Pantai

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Sat Dec 12, 2009 8:21 pm

tpi x pe la... mun sekali skala jdi guard .. bole juak myelinap masuk ke Mega Hotel.. beza nyer,, kita pegang steteskop, sida pegang blantan.
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Sat Dec 12, 2009 8:30 pm

auk ehh..benar juak madah u ya.

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
eddie
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Gemini Buffalo
Posts : 148
Points : 148
Reputation : 0
Join date : 2009-05-19
Age : 43
Location : KK Debak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Sun Dec 13, 2009 6:49 pm

Saya lebih suka uniform AMO tahun 80 an dulu. Baju putih keluar dan seluar hitam. Harap ia dapat kembali digunakan.
Back to top Go down
anak umbong
VIP Forumer
VIP Forumer


Libra Buffalo
Posts : 495
Points : 581
Reputation : 3
Join date : 2009-05-18
Age : 31
Location : KK NANGA ENSIRING,JULAU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Sun Dec 13, 2009 8:57 pm

adai hal uniform baka driver teksi,asal kitai ikhlas kerja....aku selalu ga dkumbai ka merebet org ba skei,hehehehe...tp biar la...asal ku makai gaji...hehehehehehehehehehe
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Mon Dec 14, 2009 2:02 pm

gaji PPP juak d bayar tiap bulan..

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
bernxrd dst
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Libra Buffalo
Posts : 129
Points : 133
Reputation : 0
Join date : 2009-08-01
Age : 31
Location : KK.NANGA MERIRAI KAPIT

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Mon Dec 14, 2009 2:04 pm

anak umbong wrote:
adai hal uniform baka driver teksi,asal kitai ikhlas kerja....aku selalu ga dkumbai ka merebet org ba skei,hehehehe...tp biar la...asal ku makai gaji...hehehehehehehehehehe
special nya.. ngna persona putih.. haha..
Back to top Go down
polzdscholzd
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Gemini Dog
Posts : 705
Points : 750
Reputation : 8
Join date : 2009-06-21
Age : 34
Location : KeNyAlAnG EaRtH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Mon Dec 14, 2009 2:07 pm

nasib nda long boat..he3

_________________
Be A MasTeR Of YoUr MiNd BeFoRe U BeCoMe A MaStErMiNd
Back to top Go down
anak umbong
VIP Forumer
VIP Forumer


Libra Buffalo
Posts : 495
Points : 581
Reputation : 3
Join date : 2009-05-18
Age : 31
Location : KK NANGA ENSIRING,JULAU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Mon Dec 14, 2009 10:27 pm

ka tambah logo bus suria..sak sama..hahaha
Back to top Go down
bernxrd dst
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Libra Buffalo
Posts : 129
Points : 133
Reputation : 0
Join date : 2009-08-01
Age : 31
Location : KK.NANGA MERIRAI KAPIT

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Mon Dec 14, 2009 10:32 pm

pun bsi ga... ka sewa? ..haha... speedboat kk / perahu panjang ? pkai melancong.. harga bleh runding... hahaha
Back to top Go down
anak umbong
VIP Forumer
VIP Forumer


Libra Buffalo
Posts : 495
Points : 581
Reputation : 3
Join date : 2009-05-18
Age : 31
Location : KK NANGA ENSIRING,JULAU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Tue Dec 15, 2009 8:31 pm

nya perahu ba gbr d kena bernard....
Back to top Go down
ScolineXX
New Forumer


Posts : 3
Points : 3
Reputation : 1
Join date : 2009-12-15
Location : ANYWHERE

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Tue Dec 15, 2009 11:11 pm

sik da keja lain...asyik2 uniform...berapa kali dah tukar uniform? keja cam ya juak....bagus gik x perlu pakai uniform....yg penting kualiti kerja...pakai pakaian pejabat biasa kan lebih bagus....xda nak gago2 pg tailor molah uniform..ada yg pakai uniform,kayo2 jak kejanya....drebar bas....drebar taxi.....
Back to top Go down
takka
New Forumer


Leo Tiger
Posts : 8
Points : 8
Reputation : 1
Join date : 2009-12-19
Age : 54
Location : Miri

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Sun Dec 20, 2009 2:21 am

Uniform ... uniform..spanjang saya berkhidmat sudah 3 kali uniform bertukar.Disetiap pertukaran itu pasti ada orang lain ikut. Pemandu taxi,pemandu State Dept dan pemandu Bas juga...mungkin mereka nak jadi PPP tapi tidak kesamapian atau bila kita pakai nampak siga dan profesional.Kebelakangan ini uniform PPP U32 sama dengan uniform jaga gate disebuah sekolah di Miiri.
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Mon Dec 28, 2009 10:50 pm

boring ku dgn bab uniform tok, lembaga langsung x fikir pun pasal tok. semua otai2 yg kerja tunggu pencen ja. x da proaktif langsung. kita yg junior2 tok yg kena oleh sikap acuh x acuh cdak nya.

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
Amin zafri
User Forumer
User Forumer


Leo Cat
Posts : 57
Points : 60
Reputation : 0
Join date : 2009-12-30
Age : 41
Location : Taiping, Perak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Wed Dec 30, 2009 11:38 pm

Salam sejahtera para pelayar,

Saya mengambil kesempatan dengan ruang masa yang ada ini untuk berkongsi beberapa maklumat berhubung perkembangan semasa yang melibatkan PPP. Sebelum itu, tuan/puan masih ingatkah member untuk portal ini namanya Amin Zafri... Saya le tu. Maaf kerana sudah agak lama tidak berinteraksi dengan tuan/puan kerana terlalu banyak group portal yang saya joint akhirnya saya terlupa passwordnya. Saya dah minta pertolongan Admin, insyaallah selepas ini saya kembali menggunakan identiti awal saya.

Kembali kepada perkembangan semasa,


1. Uniform PPP

Jawatankuasa Perkembangan Profesion yang bermesyuarat pada 19 - 20 Nov 2009 di Impian Morib, Selangor telah menerima cadangan rekabentuk pakaian seragam PPP wanita berdasarkan spesifikasi berikut :-

a. Kolar cekak musang, b. Berlengan panjang, c. Bertudung bagi mereka yang ingin memakainya (warna mengikut gred), d. Baju labuh hingga ke paras 1/3 peha, e. Seluar hitam, f. 2 poket sisipan dalam.

Jawatankuasa mengambil ketatapan bahawa buat masa ini tiada keperluan untuk meminda rekabentuk pakaian seragam PPP lelaki.

Perkara ini telah dibentangkan di dalam Mesyuarat Lembaga Pembantu Perubatan pada 29 Dis 2009 dan keputusan yang dicapai akan dimajukan untuk pertimbangan peringkat seterusnya.


2. Bayaran Insentif Pos Basik (BIPB)

Sepertimana yang tuan/puan sedia maklum, buat masa ini hanya 26 bidang pos basik sahaja telah mendapat kelulusan untuk menerima BIPB seperti mana surat daripada TKSU (Pengurusan) Rujukan Bil.(7) dlm. KK (S)-260/39 JLD 4 bertarikh 11 Oktober 2007. BIPK yang berkuatkuasa pada 1 Okt 2007 ini hanya dibayar kepada salah satu daripada 26 bidang sekiranya PPP itu bertugas dibidang yang sama.

Untuk makluman tuan/puan, saya kini diperingkat akhir penyediaan Kertas Cadangan Pemberian BIPB Kepada Semua PPP Di KKM Yang Memiliki Sijil Pos Basik tanpa mengira tempat bertugas. Emmm.. bunyi senang bagi yang mendengarnya tetapi tuhan sahaja yang tahu betapa mencabarnya untuk mempersembahkan satu kertas cadangan yang benar-benar komprehensif dan dipenuhi dengan fakta. Saya mengharapkan kepada semua PPP sama-sama berdoa agar tuhan memberikan petunjuk dan jalan untuk memudahkan saya menyempurnakan kertas cadangan ini demi manfaat tuan/puan. Sudah 1 minggu saya menyediakannya dan hampir 16 jam masa saya luangkan setiap hari. Saya mengambil kesempatan mengucapkan terima kasih kepada rakan-rakan yang memberikan buah fikiran. Saya mensasarkan kertas cadangan ini akan siap dan dihantar pada esok (31 Dis 2009) petang atau hari Isnin ini kepada Bhg. Sumber Manusia KKM.


3. Program Pengijazahan PPP anjuran Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia (PPPM)

Untuk makluman tuan/puan, ketika ini hanya 4 ijazah yang telah ditakrifkan berkaitan dengan PPP oleh KKM, antaranya :-
i. Ijazah Sarjana Muda Sains Perubatan Kecemasan;
ii. Ijazah Sarjana Muda Sains Perubatan Forensik;
iii. Ijazah Sarjana Muda Sains Kejururawatan; dan
iv. Ijazah Sarjana Muna Penjagaan Pra Hospital.

Sepanjang tahun ini, PPPM telah menganjurkan beberapa siri taklimat berhubung ijazah-ijazah yang dirasakan bersesuaian untuk ditawarkan kepada PPP, antaranya :-
i. Bsc. (Hons) Nursing Practice Development - MAHSA & Northumbria University UK (ini yang sedang saya buat);
ii. Bsc (Hons) Healthcare/Health Practice Development - MAHSA & Northumbria University UK;dan
iii. Bsc. Health Science - MSU Shah Alam.

Saya menasihatkan tuan/puan agar buatlah ijazah-ijazah yang telah ditakrifkan berkaitan oleh KKM DAN diiktiraf oleh JPA yakni 4 ijazah di atas. PPPM hanya mengambil inisiatif untuk meneroka lain-lain program ijazah yang dirasakan berkaitan dan langkah seterusnya, PPPM akan mencadangkan kepada Lembaga untuk meneliti dan mencadangkan kepada KKM untuk program-program yang baru diteroka ini ditakrifkan berkaitan. Secara peribadi, saya merasakan ia tiada masalah.


4. Pelan Tindakan Latihan PPP

Saya dan beberapa pegawai Lembaga telah dipanggil untuk bersama-sama anggota-anggota Allied Health yang lain pada bulan November 2009 untuk menyediakan Training Road Map ini bagi perkembangan profesion. Ringkasnya, saya dan rakan-rakan telah mencadangkan agar semua PPP perlu direncanakan kemajuan dan perkembangan kerjayanya secara berperingkat iaitu Asas (3 tahun ke bawah), Pertengahan (3 hingga 10 tahun) dan Lanjutan (10 ke atas).

Dua kategori latihan yang terlibat adalah generic dan task specific. Apa pun, tuan/puan tunggulah keputusan KKM kelak.


5. Kelayakan Pos Basik sebagai pra syarat kenaikan pangkat.

Saya menasihatkan tuan/puan untuk mengambil pos basik atas prinsip pengkayaan ilmu dan kemahiran. Walaupun ia bukanlah suatu jaminan, mereka yang ada pos basik akan mendapat credit apabila ada urusan kenaikkan pangkat.


6. Peluang pekerjaan dengan gaji yang lumayan di sektor pendidikan swasta.

Buat masa ini, tidak kurang daripada 5 buah IPTS yang telah dan sedang memohon untuk menjalankan program Diploma PP. PPP yang memiliki ijazah kini mempunyai nilai pasaran yang cukup tinggi. Ada ramai rakan-rakan saya ditawarkan dengan gaji yang amat lumayan antara RM6K hingga RMKK,KKK. Gaji sebegini bagi tuan/puan (dalam perkhidmatan awam) yang bernasib baik hanya boleh dinikmati apabila dekat nak pencen. Jadi, Nabil kata apa??? Lu Pikir La Sendiri!!!


7. Klinik 1 Malaysia

Saya mengucapkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih kepada Kerajaan khususnya Y.A.B PM dan Y.B TMK diatas kepercayaan yang diberikan kepada PPP untuk mengendalikan Klinik 1 Malaysia. Walaubagaimanapun, ada pihak yang merasa tidak selesa kerana 'keuntungan' selama ini dikhuatiri tidak sekencang dahulu. Apapun, syabas kepada PPP kerana tidak pernah jemu menabur bakti dengan penuh iklas tanpa memikirkan keuntungan demi kesejahteraan sejagat. Profesion ini diwujudkan untuk berbakti. Saya tidak mahu mengulas panjang kerana apa yang perlu semua pihak lihat adalah PPP telah memainkan peranannya yang berkesan semenjak 100 tahun di Malaysia. Masyarakat di desa, pendalaman, kampong dan pinggiran kota telah mendapat manfaat daripada perkhidmatan yang diberikan oleh PPP. Namun, ada pihak tidak nampak semua itu kerana masyarakat di tempat-tempat ini seolah-oleh bagi mereka tidak memberi keuntungan berbanding masyarakat di bandar yang bagi mereka adalah lubuk kepada keuntungan mereka. Kenapa baru sekarang mereka bising? Mereka bercakap pasal undang2 dan sebagainya. Cuba letak rakan sejawat mereka, baru mereka tahu yang pesakit lagi ramai nak ke Klinik 1 Malaysia dan langsung tak berminat datang ke tempatnya kerana caj yang tinggi. Jadi, Nabil kata apa???... jawapannya tuan/puan tau kan!

Saya ingin menasihatkan kepada tuan/puan agar jangan melatah kerana dibimbangi akan menyinggung perasaan rakan sejawat mereka sedangkan mereka ini mempunyai jiwa yang sama dengan kita iaitu ikhlas untuk berbakti kepada rakyat apatah lagi menyokong profesion kita selama ini. Biarlah mereka sebilangan kecil yang memikirkan keuntungan ini melontarkan apa sahaja nafsu atas prinsip pribadi mereka. Bukan kita sahaja yang sedar akan hal ini malah seluruh rakyat Malaysia.


Penutup

Saya juga ingin menasihatkan tuan/puan agar sentiasalah menjaga disiplin dan imej diri dan profesion yang dicintai ini. Pakailah tali leher kerana ia menggambarkan tuan sebagai seorang profesional dan segak bergaya. Saya tidak mahu lagi dengar dari banyak sumber yang 'pemand_ t_k_i itu lebih hebat daripada anggota hospital' kerana mereka sendiri menyaksikan di media massa. Jagalah tutur kata tuan/puan ketika berurusan dengan pelanggan dalaman dan luaran.

Akhir sekali, gunalah ruang ini sebaik mungkin. Kutuk mengutuk sesama kita adalah suatu yang tidak sihat dan akan merosakkan nama baik profesion. Admin boleh mengambil tindakan untuk tidak menyiarkan kutukan yang tidak membina. Kalau 'kutukan' itu membina atau disusuli dengan cadangan, apa salahnya. Jika ada yang tidak berpuas hati dengan sesuatu, salurkan kepada saya atau tulis sahaja surat kepada Lembaga. Semoga pengalaman lalu menjadi iktibar kepada kita semua.

Wassalam.

Amin Zafri Bin Abd Rahman
Setiausaha Kehormat
Persatuan Pembantu Perubatan Malaysia
Back to top Go down
brutalz
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Virgo Pig
Posts : 147
Points : 150
Reputation : 3
Join date : 2009-09-18
Age : 33
Location : Pesisir Pantai

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Mon Jan 04, 2010 8:25 pm

tq 4 ur info...
Back to top Go down
Deressa
Moderator
Moderator


Cancer Rat
Posts : 1070
Points : 1189
Reputation : 0
Join date : 2009-07-14
Age : 32
Location : SGH

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Wed Jan 06, 2010 12:20 pm

Sleep

_________________
がりえ しあ
Back to top Go down
Amin zafri
User Forumer
User Forumer


Leo Cat
Posts : 57
Points : 60
Reputation : 0
Join date : 2009-12-30
Age : 41
Location : Taiping, Perak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Wed Jan 06, 2010 11:23 pm

Mohon penjelasan maksud zZZ
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: UNIFORM OH UNIFORM........   Today at 5:51 am

Back to top Go down
 
UNIFORM OH UNIFORM........
View previous topic View next topic Back to top 
Page 7 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Question on Uniform Guidelines For Blacklisting Of Manufacturers, Suppliers, Distributors, etc.
» Wehrmacht uniform
» WW11
» check point charlie
» Birdsong

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak :: :: General Forum :: Pekeliling Terkini-
Jump to: