:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak ::

:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak Portal::
 
HomePortalCalendarGalleryFAQSearchMemberlistRegisterLog in
Navigation
Log in
Username:
Password:
Log in automatically: 
:: I forgot my password
Latest topics
» PPP new website..
Fri Sep 09, 2016 2:12 pm by Jay Amarda

» SELAMAT HARI PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN 2016
Tue Mar 08, 2016 8:38 pm by Jay Amarda

» Pegawai Perubatan di KK/K1M/KKIA
Sat Jan 09, 2016 10:37 pm by Jay Amarda

» MERRY CHRISMAT & HAPPY NEW YEAR 2016
Tue Dec 22, 2015 9:39 am by Jay Amarda

» PENGALAMAM DENGAN PERKHIDMATAN DOKTOR UDARA
Thu Dec 10, 2015 11:41 am by Jay Amarda

» Lastest Update and News for PPP
Thu Dec 10, 2015 8:03 am by Jay Amarda

» PPP BOLEH JADI PEGAWAI PERUBATAN
Sun Jul 19, 2015 8:21 pm by Aisyah98

» DEGREE FOR PPP. APA BIDANG YANG BERKAITAN
Sun Jul 19, 2015 8:18 pm by Aisyah98

» Visual Studio 2010 Free Download Full Version With Crack For Windows 7 64 Bit
Wed Mar 19, 2014 3:42 pm by maddprym

» perkembangan terkini naiktaraf KK Lubok Antu
Thu Oct 10, 2013 8:31 am by Roslan

» Helo...2013
Fri Jul 26, 2013 2:28 am by plus100lewishamiltonamat@

» FAIL MEJA UNTUK SEMUA
Sun Apr 07, 2013 4:02 pm by Amin zafri

» org baru...
Sat Feb 23, 2013 5:32 pm by arm S'h

» SURAT PEKELILING KETUA PENGARAH KESIHATAN MALAYSIA BIL.4/2009 PELAKSAAN PERKHIDMATAN KESIHATAN BERINTEGRASI(BERSEPADU)DI KLINIK KESIHATAN.
Sat Dec 08, 2012 2:02 pm by desmond edward

» PENDAFTARAN PERSATUAN PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN SARAWAK
Tue Nov 06, 2012 10:23 am by Roslan

» Facebook satu lagi cara Yahudi bergerak!!
Wed Oct 24, 2012 1:46 am by anak pisang

» canon EOS 450D
Wed Oct 24, 2012 1:40 am by anak pisang

» TB Drugs Protocol
Wed Oct 24, 2012 1:39 am by anak pisang

» WANITA DAKWA SAKIT KULIT ANGKARA UBAT HOSPITAL.
Wed Oct 24, 2012 1:37 am by anak pisang

» REFERENDUM: MENGKAJI DAN MENJENAMA SEMULA NAMA JAWATAN ‘PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN’ KEPADA SATU NAMA YANG LEBIH SIGNIFIKAN
Wed Oct 24, 2012 1:32 am by anak pisang

Similar topics
Affiliates














Follow us on Twitter


 



Share | 
 

 standard drug di klinik-klinik tanpa MO

View previous topic View next topic Go down 
Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
AuthorMessage
Nick
Moderator
Moderator


Libra Rooster
Posts : 766
Points : 856
Reputation : 8
Join date : 2009-05-07
Age : 35
Location : HUM

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Tue Jul 21, 2009 7:56 pm

YANG PENTING MASIH WUJUD
Back to top Go down
http://WWW.YAHOO.COM
zulkipli udin
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Capricorn Rooster
Posts : 180
Points : 198
Reputation : 0
Join date : 2009-07-16
Age : 34
Location : KK LA

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Tue Jul 21, 2009 8:01 pm

mungkin klak2 nya akan ditukar..mungkin jaklah Question Question Question
Back to top Go down
Nick
Moderator
Moderator


Libra Rooster
Posts : 766
Points : 856
Reputation : 8
Join date : 2009-05-07
Age : 35
Location : HUM

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Tue Jul 21, 2009 8:03 pm

Very Happy Very Happy Very Happy
Back to top Go down
http://WWW.YAHOO.COM
zulkipli udin
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Capricorn Rooster
Posts : 180
Points : 198
Reputation : 0
Join date : 2009-07-16
Age : 34
Location : KK LA

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Tue Jul 21, 2009 8:19 pm

mun nya ditukar ke "WISMA PENOLONG PEGAWAI PERUBATAN"....lain x bunyi nya.. mun"WISMA PEMBANTU PERUBATAN"....ok juak..walaupun nama wisma ya apakah...yang penting pendirian kita tetap sm iaitu berkhidmat untuk masyarakat....hehe..
Back to top Go down
Nick
Moderator
Moderator


Libra Rooster
Posts : 766
Points : 856
Reputation : 8
Join date : 2009-05-07
Age : 35
Location : HUM

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Tue Jul 21, 2009 10:34 pm

aku setuju........
Back to top Go down
http://WWW.YAHOO.COM
anak pisang
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Taurus Rooster
Posts : 642
Points : 637
Reputation : 2
Join date : 2009-05-21
Age : 35
Location : HQ

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Tue Jul 21, 2009 11:35 pm

ya la zul. mun semua mau di tukar apasal tak suruh aubrey ya tukar diploma sekali. kan masih diploma pembantu perubatan. yang penting kita adalah dari MA. kerja tetap sama. masyarakat pun kenal dengan deresa bukan
Back to top Go down
anak umbong
VIP Forumer
VIP Forumer


Libra Buffalo
Posts : 495
Points : 581
Reputation : 3
Join date : 2009-05-18
Age : 31
Location : KK NANGA ENSIRING,JULAU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Wed Jul 22, 2009 10:44 pm

yg penting keja utk masyarakat..nama x penting...mun mau nama glamer..jd artis..hhehehehe
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Wed Jul 22, 2009 10:47 pm

....HMMMMMMMM....SAMPAI BILA LAGI PPP NAK BERADA DI TAKUK LAMA????? BETUL NAMA PP DAH BERUBAH JADI PPP.......TAPI SKOP KERJA???????????????
Back to top Go down
anak umbong
VIP Forumer
VIP Forumer


Libra Buffalo
Posts : 495
Points : 581
Reputation : 3
Join date : 2009-05-18
Age : 31
Location : KK NANGA ENSIRING,JULAU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Wed Jul 22, 2009 10:59 pm

skop keja masih sama biar nama dh btukar..sebab kita masih tertakluk dengan AKTA PEMBANTU PERUBATAN 1997..
Back to top Go down
anak umbong
VIP Forumer
VIP Forumer


Libra Buffalo
Posts : 495
Points : 581
Reputation : 3
Join date : 2009-05-18
Age : 31
Location : KK NANGA ENSIRING,JULAU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Wed Jul 22, 2009 11:48 pm

ESTABLISHMENT OF THE BOARD
1. Medical Assistants ( Registration ) Board is established under Part II of the Medical Assistants ( Registration ) Act, 1977, Act 180.




2. Came into operation on 14th February 1980 in Peninsular Malaysia and on 1st November 1980 in Sabah and Sarawak.



3. Under this Act no persons shall be employed as an Medical Assistants or to perform the duties of Medical Assistants, unless such persons is registered with the Board.
Back to top Go down
blackrider
New Forumer


Posts : 46
Points : 46
Reputation : 0
Join date : 2009-06-27
Location : sibu

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Thu Jul 23, 2009 12:48 am

ada bangunan jak apa guna. memang dah macam2 elaun kita terima.
mun perkara paling asas sik diatasi,kita ppp yang susah.

sidak KKM dah tauk yang kita PPP memberi khidmat di hampir 90% KK/KD di pedalaman sarawak/sabah,kenalah list ubat sik dilonggarkan?

dah sidak KKM tauk doktor sangat kritikal kekurangannya,apa hal kuasa penggunaan ubat list B sik dibenarkan?

siapa susah? pertama,kita PPP. kita yang terpaksa berdepan dengan masyarakat setempat. bukannya menteri,pengarah kesihatan atau DHO.

kedua,masyarakat atau mungkin ahli keluarga kita di ulu2. gara2 sikda ubat sepatutnya,terpaksa berbelanja lebih tuk ke bandar ngambik ubat. bagus dapat sampei ke bandar,mun mati tengah jalan,siapa nak bertanggungjawab?
Back to top Go down
Jappswell Kitok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Cancer Rat
Posts : 108
Points : 124
Reputation : 0
Join date : 2009-05-22
Age : 44
Location : klinik Kesihatan Lubok Antu,Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Thu Jul 23, 2009 9:25 am

oh blackrider, tunggu i pergi mesyuarat ngan PM dulu alu betemu ngau Menteri Kesihatan pasal nyalah. Memang tak patutlah..... beli 4well drive dpt, bli ubat panadol x dpt....byk alasan..... mcmx2
Back to top Go down
Jappswell Kitok
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Cancer Rat
Posts : 108
Points : 124
Reputation : 0
Join date : 2009-05-22
Age : 44
Location : klinik Kesihatan Lubok Antu,Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Thu Jul 23, 2009 9:33 am

bangunanpun sudah memadai.....jangan diam di bawah pokok dan mesyuarat di bawah pokok saja.
Back to top Go down
zulkipli udin
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Capricorn Rooster
Posts : 180
Points : 198
Reputation : 0
Join date : 2009-07-16
Age : 34
Location : KK LA

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Thu Jul 23, 2009 3:55 pm

takut nanti pokok tumbang..siapa yang susah?mereka dan keluarga mereka......hehe rabbit rabbit
Back to top Go down
Nick
Moderator
Moderator


Libra Rooster
Posts : 766
Points : 856
Reputation : 8
Join date : 2009-05-07
Age : 35
Location : HUM

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Thu Jul 23, 2009 4:02 pm

PCM JAK..............BUAT APA..MANA TAK PTS MDAH BAGUS DR DARI PPP....CDAK NYA GUNA PAIN KILLER YG POWER DARI PCM.....LIST KITA CUMA PCM JAK
Back to top Go down
http://WWW.YAHOO.COM
anak pisang
VVIP Forumer
VVIP Forumer


Taurus Rooster
Posts : 642
Points : 637
Reputation : 2
Join date : 2009-05-21
Age : 35
Location : HQ

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Thu Jul 23, 2009 8:52 pm

aku setuju ngau d anak umbung. biar apa nama sekali pun kan kita masih dalam akta pembantu perubatan jadi kerja pun tetap sama. yang penting kita masih berkhidmat untuk masyarakat. soal nama tu lain la. apa yang nak di susahkan. kita yang U29 ni susah apasal boss kita tak susah. kan dah di terangkan dalam mesyuarat lembaga skim kita tetap sama la,,, thanks anak umbung
Back to top Go down
eddie
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Gemini Buffalo
Posts : 148
Points : 148
Reputation : 0
Join date : 2009-05-19
Age : 43
Location : KK Debak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Thu Jul 23, 2009 10:11 pm

anak umbong wrote:
skop keja masih sama biar nama dh btukar..sebab kita masih tertakluk dengan AKTA PEMBANTU PERUBATAN 1997..
Boleh tahan nuan jang. Pia meh kitai anang enda bs law enggau knowledgee taja diau ba ulu Sungai.
Back to top Go down
eddie
Newbie Forumer
Newbie Forumer


Gemini Buffalo
Posts : 148
Points : 148
Reputation : 0
Join date : 2009-05-19
Age : 43
Location : KK Debak

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Thu Jul 23, 2009 10:13 pm

Nama tidak menjanjikan kebahagian tuan - tuan sekelian.
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Thu Jul 23, 2009 10:40 pm

.....TAPI DARI NAMA ITU DAPAT BUAT GLAMOR......DOLOK PP DAN SEKARANG PPP.....
Back to top Go down
anak umbong
VIP Forumer
VIP Forumer


Libra Buffalo
Posts : 495
Points : 581
Reputation : 3
Join date : 2009-05-18
Age : 31
Location : KK NANGA ENSIRING,JULAU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Thu Jul 23, 2009 11:22 pm

malas la mau glamor pok,sama jak...dressa ttp jd pujaan hati ku,cewah..hehehe
Back to top Go down
musrgmude
Regular Forumer
Regular Forumer


Aries Dog
Posts : 214
Points : 210
Reputation : 3
Join date : 2009-06-11
Age : 34
Location : KK Sri Aman

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Thu Jul 23, 2009 11:36 pm

Apa-apa pun nama, mun di klinik aku ctok, penduduk kampung sik pernah tauk nama pembantu perubatan, apatah lagik pen peg perubatan. Deresa mus jak ditunggah org. Kesimpulannya, nama sik penting, kerja atau tanggungjawab kita terhadap klien kita yang penting.
Back to top Go down
anak umbong
VIP Forumer
VIP Forumer


Libra Buffalo
Posts : 495
Points : 581
Reputation : 3
Join date : 2009-05-18
Age : 31
Location : KK NANGA ENSIRING,JULAU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Thu Jul 23, 2009 11:47 pm

musrgmude wrote:
Apa-apa pun nama, mun di klinik aku ctok, penduduk kampung sik pernah tauk nama pembantu perubatan, apatah lagik pen peg perubatan. Deresa mus jak ditunggah org. Kesimpulannya, nama sik penting, kerja atau tanggungjawab kita terhadap klien kita yang penting.

memang betul pdh mus ya...asal klien kita bpuas ati ngan mutu n cara kerja kita,dh cukup puas bagi aku,biar la bos anuk ka,apa ka...asal keja d polah..
Back to top Go down
aubreysherrod
Moderator
Moderator


Leo Pig
Posts : 1142
Points : 1147
Reputation : 4
Join date : 2009-05-07
Age : 33
Location : LUBOK ANTU

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Fri Jul 24, 2009 10:47 am

KAMI SEDIA MEMBANTU....BANTU SETAKAT TERMAMPU....DULU2 PPP YANG DAH LAMA KERJA PUN DAPAT KERJA DENGAN MENGGUNAKAN UBAT LIST C..... SURVIVE JUGA MEREKA.....ADA YANG JADI U32,U36,U41,U41.....
Back to top Go down
Nick
Moderator
Moderator


Libra Rooster
Posts : 766
Points : 856
Reputation : 8
Join date : 2009-05-07
Age : 35
Location : HUM

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Fri Jul 24, 2009 8:12 pm

up to date
Back to top Go down
http://WWW.YAHOO.COM
Adenan
User Forumer
User Forumer


Leo Rat
Posts : 65
Points : 81
Reputation : 0
Join date : 2009-07-20
Age : 32
Location : Klinik Kesihatan Oya Sibu

Health Status
Health Points: 1

PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Sun Jul 26, 2009 8:37 pm

memang betul kata-kata Blackrider ya aku sokong benar dalam hal ya >...! Cuba kita Fikir sejenak nama AMO, banyak perkara yang terpatas sik boleh dilakukan oleh kita. Kita pun tauk nak. Dalam hal Ubat-ubatn bukannya selalu kita guna ubat list B. sekiranya nya dalam keadaan benarx2 perlu jak. Contoh di klinik aku, pt datang malamx2 on-call case banyak melambak, kadang-kadang sik dapat tido mun datang hantu sakit. Sekiranya ada kes teruk contoh kemalangan, severe gastritis, severe pain dan sebagainya macam ni mun hanya dengan ubat list kita PPP tok sik jalan. Mun mauk hantar ke hosp terdekat pun mauk ambik masa 1 jam paling laju mun sik ada ambulans lagi teruk mauk tinggu sampe 2-3 jam tahan sik pt, mun pt ada mati, siapa mauk jawan mesti PPP....... apalah malangnya nasib PPP tok.... Crying or Very sad
Back to top Go down
Sponsored content




PostSubject: Re: standard drug di klinik-klinik tanpa MO   Today at 7:40 pm

Back to top Go down
 
standard drug di klinik-klinik tanpa MO
View previous topic View next topic Back to top 
Page 2 of 8Go to page : Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
 Similar topics
-
» Format for Standard Forms
» NFCC Standard Form?
» @aajawas25 VS @emban : BOLEH Berhubungan badan dgn budak TANPA NIKAH
» Standard Form for INFRA procurement
» ITB format

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
:: Penolong Pegawai Perubatan Sarawak :: :: General Forum :: Ubat - Ubatan-
Jump to: